• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault modus 1.2 16v gdzie mogę mieć filtr paliwa który chcę wymienić

maniek_sdz

Gaduła
Punktów
1
Gdzie w moim samochodzie jest zlokalizowany filtr paliwa bo tył auta mam na kobyłkach a ten filtr dobrze wymienić co 200000 km. Wlazłem pod podwozie i widzę bak plastikowy od niego idą dwa wężyki średnica około 6mm i one idą do przodu gdzieś tam do silnika a po drodze nie widać filtra paliwa. Gdzie on jest.
W załącznikiu jest zdjęcie z produktu z allegro Czyli filtr paliwa do modus 1.2 16v benzin

Załączniki

• filtr paliwa.jpg
    filtr paliwa.jpg
    67,1 KB · Wyświetleń: 12

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
sieknij sekatorem od żywopłotu przewód paliwowy załóż filtr i następnym razem będziesz już wiedział że masz , a nawet będziesz mógł innym pokazać gdzie jest w Twoim aucie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
sieknij sekatorem od żywopłotu przewód paliwowy załóż filtr i następnym razem będziesz już wiedział że masz , a nawet będziesz mógł innym pokazać gdzie jest w Twoim aucie
ja bym wyrwał tą plastikową osłonę ze zdjęcia i bym zobaczył co tam jest, pewnie nic istotnego a w miejsce tego czegoś można wstawić filtr :D

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
Ja bym na twoim miejscu poszedł do lekarza i porobił badania teraz.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Ja bym na twoim miejscu poszedł do lekarza i porobił badania teraz.

Tak czytam ten watek i nie wiem do kogo piszesz :D

Odpowiedzial arni_poznań uznajac ze odnosi sie do niego a mi sie wydaje do autora watka.
Myslisz ze lezenie na glebie wplynelo mu na glowe ?? raczej na krzyz ale to odczuje dopiero w podeszlym wieku wiec ma czas :D

Do góry Bottom