• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault modus 1.2 16v gdzie mogę mieć filtr paliwa który chcę wymienić

maniek_sdz

Gaduła
Punktów
1
Gdzie w moim samochodzie jest zlokalizowany filtr paliwa bo tył auta mam na kobyłkach a ten filtr dobrze wymienić co 200000 km. Wlazłem pod podwozie i widzę bak plastikowy od niego idą dwa wężyki średnica około 6mm i one idą do przodu gdzieś tam do silnika a po drodze nie widać filtra paliwa. Gdzie on jest.
W załącznikiu jest zdjęcie z produktu z allegro Czyli filtr paliwa do modus 1.2 16v benzin

Załączniki

• filtr paliwa.jpg
    filtr paliwa.jpg
    67,1 KB · Wyświetleń: 12

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

maniek_sdz

Gaduła
Punktów
1
Czy od baku w moim aucie jeden przewód z paliwem idzie do silnika jako dopływ paliwa a drugi idzie z powrotem do baku i jest kabelkiem odpływowym?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
może nie mieć filtra paliwa nie każdy ma może mieć w zbiorniku ale jego nie wymienia się
Jak byś przeczytał post wyżej a raczej zobaczył, to byś nie gadał że nie ma, albo jest w zbiorniku.
mechanik.k pokazał na rysunku.
czy ludzie to naprawdę niedorajdy? po co się biorą za rzeczy o których nie mają pojęcia?
Pewnie mają za dużo kasy, a za chwilę napiszą jak odpiąć ten filtr...k...ręce opadają.

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
dobrze mechanik mógł sobie napisać ale wiem swoje że nie każda renówka ma taki filtr na zewnątrz samochodu np Megana 2 też nie ma a zdarzy się taka co będzie miała nie wiem od czego to zależy ale tak jest

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
wiem, oczywiście masz rację i często też są jak napisałeś w zbiorniku...

generalnie mi chodzi o to forum, ludzie dostają zdjęcia, rysunki itp, a i tak pytają gdzie jest?
no przesada...trzeba palcem pokazać?

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Generalnie mają te które w opisie mają ,że nie mają a mają bo klient kupił i chciał założyć mimo ze wszyscy mówili ,że nie ma ale teraz już ma bo klient założył i ma a nie miał :banghead::cool::confused::mad:;):troll:

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Generalnie mają te które w opisie mają ,że nie mają a mają bo klient kupił i chciał założyć mimo ze wszyscy mówili ,że niema ale teraz już ma bo klient założył i ma a nie miał :banghead::cool::confused::mad:;):troll:
widzisz tylko ludzie nie czytają instrukcji własnego auta, później padają pytania tego typu,
w tym aucie akurat wymienia się filtr razem z pompą bo jest w zbiorniku( co 240tyś)
a jak by pojechał po filtr do sklepu, to by dowiedział się że nie ma.

maniek_sdz

Gaduła
Punktów
1
Jutro wejdę pod auto bo przy niedzieli nie wypada i zacznę szukać a jak znajdę to obfotografuje i wrzucę na portal wiem jak się zdejmuję filtr paliwa od ojca YouTuba

jutro pójdę do sklepu i się spytam o filtr paliwa czy jest w sprzedaży (czy chochliki tam trzeba nakłaść-żart proszę się nie denerwować)

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Idź od zbiornika paliwa przewodami paliwowymi. Jak będzie to go zobaczysz. Jeżeli jest zintegrowany z pompą to jedynie do wymiany w całości z pompą. Raczej nikt specjalnie tego filtra nie ukrył przed Tobą :D

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
do sklepu pójdziesz i będzie dostępny zrozum że nie każdy model ma ten filtr t6wój może nie mieć a w sklepie będzie dostępny nie pierwsza taka reno albo i też ford co w sprzedaży jest a na samochodzie nie ma

maniek_sdz

Gaduła
Punktów
1
Spojrzałem pod auto i to tam tak wygląda że od baku idą wężyki pod maske i po drodze nie ma filtra paliwa ale zaóważyłem ze 20cm od baku leży wisi tajemnicze urządzenie (prostokątna średnio duża skrzynka) do którego idą wężyki od paliwa i się tak zastanawiam czy ta skrzynka urządzenie to nie filtr paliwa. Od tego urządzenia tajemniczego idą trzy wężyki czy to jest filtr paliwa. Obfotografowałem wszystkie miejsca od spodu auta gdzie ten filtr może być w załącznikach zdjęcia są

Załączniki

• 1.JPG
    1.JPG
    2,1 MB · Wyświetleń: 24
  • 2.JPG
    2.JPG
    2,2 MB · Wyświetleń: 23
  • 3.JPG
    3.JPG
    2,2 MB · Wyświetleń: 27
  • 4.JPG
    4.JPG
    2,3 MB · Wyświetleń: 22

maniek_sdz

Gaduła
Punktów
1
a więc skoro to bulgulator rozpalania sadzy a nie filtr paliwa to może on być już tylko pod maską dobrze mówię
skoro dobrze mówię daj lubię to

Do góry Bottom