• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Scenic biegi

Paulina89

Nowy
Punktów
0
Miasto
Koło
Witam, jestem kobieta i jestem tu pierwszy raz. Moje auto to Renault Scenic, diesel. Pare dni temu w czasie jazdy odkręciła mi się z jednej strony od spodu auta pokrywa silnika,osłonka. Nie wiem jak to nazwać, płat blachy, z jednej strony był przykręcony na śruby, z drugiej nie wiem bo się oderwało. Znajomy mi przykręcił tą blachę, umocował ją. Od tamtego czasu ciężko wchodzą biegi. Co to może być?Czy może coś ze sprzęgłem?czy po prosto za mocno przykręcił tą blachę?Proszę o pomoc

adolfone

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Krk
Możliwe że jak długo jeździłaś bez osłony, jeszcze przy tej pogodzie to linki od wybieraka zabrudziły się.

Paulina89

Nowy
Punktów
0
Miasto
Koło
ona ogólnie była ale trzymała się tylko na dwóch śrubach, tak jakby z jednej strony i podejrzewam ze jakiś czas tak jeździłam bo nie raz słyszałam jakieś uderzenie czy coś, jak jakiś dołek to ta blacha pewniedotykała o asfalt

czy moge tak jeździć do czwartku?czy nic sie nie stanie?

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
To scenik jedynka zapewne, masz drazek zmiany biegow od spodu. Pewnie docisna ten drazek stad problem z biegami. Niech zdejmie oslone i sprawdz bez niej jak zmienia sie biegi.

Do góry Bottom