• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rosnie plyn w zbiorniku po uruchomieniu silnika

"DA-CAR"

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
Korek zbiorniczka wymieniony zanim cokolwiek zacząłem robić.. po kręceniu motorem bez zapłonu, leca bable w dolnym przewodzie ktory idzie do zbiornika. Wskazywaloby to jednak na jebnieta głowice mimo wszystko. Bo skad ciśnienie ze az dźwiga plyn nawet po paru suwch pracy na sucho. Jak juz się uklad otworzy to w miare to wszystko chodzi. Termostat otwiera, plyn spada, zamyka, plyn rosnie, natomiast dalej bije ciśnienie w przewody i ma się wrażenie ze zaraz je rozsadzi. Po odkreceniu odpowietrznika na nagrzewnicy ciśnienie ustepuje a leci mega duzo pary i dopiero po chwili plyn. Uklad wydaje się być zapowietrzony, ale ile idzie odpowietrzac to jest niemożliwe. Postanowiłem drugi raz wyciągnąć glowice. Napisze później jak do czegos dojde.

Głowica sprawdzana a jednak pęknięta ?! Dziwnee.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2080
Miasto
Kaczory
Może przy montażu szlag ja trafił :)
Albo uszczelka nie trzyma, albo bog wie co jeszcze. Poczekamy na odp autora. Dziwne ze test na co2 nic nie wskazal.

baczo19

Gaduła
Punktów
1
Miasto
chorzów
A moze serwis głowic zamiast zrobić rentgen poleciał w kulki a ja się mogę domyślać. Po prostu nie wiem czego szukac bo wszystkie możliwości sprawdziłem, mysle ze wszystkie. Nie wierzę ze tyle odpowietrzania i bez skutku, takiego ciśnienia chyba nie robilby zapowietrzony układ..

slukasz752

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
gurka
Albo głowica albo gdzies ciagnie pompa powietrze zobacz czy nie cieknie gdzieś płyn

Do góry Bottom