• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozkodowanie radia, kod do radia Renault Laguna

grzes04

Nowy
Punktów
0
Witam, potrzebuję kod do radia
Philips MODEL NO: 22DC679/62
RN679FR9355157
PROD NO: FD01 94 23 9355157
77 00 814 965 --D
9022 216 79629
pozdrawiam i z góry dziękuję

Tyczka

Nowy
Punktów
0
Witam potrzebuje kod do radia Renault laguna blaupunkt Bp 4495s2585224 jest jeszcze taki numer 7644495091 z góry dziękuje i proszę p pomoc

D_REX

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich.
Nie wiem jak wprowadzić kod radia w Lagunie I.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
pzdrSEBA

Tyczka

Nowy
Punktów
0
dziękuje bardzo tylko nie wiem jeszcze jak ten kod wpisać ?! Pomozesz?[/QUOTE]
wszystko niby gra tylko po włączeniu radia pojawiają sie 4kreski ale nie moge wpisać kodu , nie reaguje na żaden przycisk . Ma ktoś jakiś pomysł jak to ruszyć ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kamilcia

Nowy
Punktów
0
Szukasz kodu do radia do samochodu marki Renault? Napisz tutaj numer seryjny radia a postaramy sie pomoc
Witam proszę o pomoc w rozkodowaniu radia Renault laguna 7700412006Philips 22DC594\62S FD0597218048846902221594628
Z góry dziekuje za pomoc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

haszczur

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Warszawa
Witam, potrzebuję kod do zmieniarki na 6 płyt Cabasse Auditorium Tronic nr z wklejki 8 200 074 339 T B475. Z góry dziękuję.

haszczur

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Warszawa
Witam ponownie, jest jakiś problem gdyż po wpisaniu kodu 0732 pojawia się ERROR. Ten sam kod podają dwa niezależne źródła w związku z tym błąd tkwi w czymś innym. Wprowadzałem kod już ze 4 razy 3 razy jak go otrzymałem z pierwszego źródła i 1 jak otrzymałem go od ciebie. Nie mam pojęcia o co może chodzić gdyż tak jak pisałem wyżej dwa źródła podają 0732, wprowadzam kod w swoim Scenicu II nie po raz pierwszy choćby po każdym odłączeniu akumulatora. Sprawa ma się tak, że moja stara zmieniarko-sterownik znajdujący się w konsoli środkowej pod climatronikem padła. Nie podświetlały się przyciski nie można było niczym sterować, po sprawdzeniu bezpieczników i napięcia na kostce zmieniarki wszystko wskazywało, że padła. Dziś otrzymałem drugą zmieniarkę-sterownik taką samą jak moja stara. Po podłączeniu zaświeciły przyciski, na wyświetlaczu pojawiły się 4 zera, no i po wprowadzeniu otrzymanego kodu 0732 wywala ERROR. Dodam, że kilkukrotnie podłączałem swoją starą zmieniarkę, uprzednio odłączałem akumulator i definitywnie nie daje oznak życia nie pojawiają się nawet zera do wpisania kodu po prostu zdechła. Nowa zmieniarka daje oznaki życia ale nie mogę wprowadzić podanego przez ciebie jak i przez inne źródło kodu.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
dziękuje bardzo tylko nie wiem jeszcze jak ten kod wpisać ?! Pomozesz?
wszystko niby gra tylko po włączeniu radia pojawiają sie 4kreski ale nie moge wpisać kodu , nie reaguje na żaden przycisk . Ma ktoś jakiś pomysł jak to ruszyć ?
Instrukcja na forum wystarczy poszukać

Witam ponownie, jest jakiś problem gdyż po wpisaniu kodu 0732 pojawia się ERROR. Ten sam kod podają dwa niezależne źródła w związku z tym błąd tkwi w czymś innym. Wprowadzałem kod już ze 4 razy 3 razy jak go otrzymałem z pierwszego źródła i 1 jak otrzymałem go od ciebie. Nie mam pojęcia o co może chodzić gdyż tak jak pisałem wyżej dwa źródła podają 0732, wprowadzam kod w swoim Scenicu II nie po raz pierwszy choćby po każdym odłączeniu akumulatora. Sprawa ma się tak, że moja stara zmieniarko-sterownik znajdujący się w konsoli środkowej pod climatronikem padła. Nie podświetlały się przyciski nie można było niczym sterować, po sprawdzeniu bezpieczników i napięcia na kostce zmieniarki wszystko wskazywało, że padła. Dziś otrzymałem drugą zmieniarkę-sterownik taką samą jak moja stara. Po podłączeniu zaświeciły przyciski, na wyświetlaczu pojawiły się 4 zera, no i po wprowadzeniu otrzymanego kodu 0732 wywala ERROR. Dodam, że kilkukrotnie podłączałem swoją starą zmieniarkę, uprzednio odłączałem akumulator i definitywnie nie daje oznak życia nie pojawiają się nawet zera do wpisania kodu po prostu zdechła. Nowa zmieniarka daje oznaki życia ale nie mogę wprowadzić podanego przez ciebie jak i przez inne źródło kodu.
a numery nowej zmieniarki?

haszczur

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Warszawa
Problem rozwiązany trzeba było ze starej zmieniarki do nowej przelutować procesor w którym zapisany był kod. Kod 0732 który został podany z niewiadomych względów nie pasował. Ciężko powiedzieć dlaczego, może poprzedni właściciel zmienił kod, może być też tak, że jest to w jakiś sposób zintegrowane z komputerem w samochodzie. Po wlutowaniu w nową zmieniarkę starego procesora z kodem wszystko natychmiast zostało uruchomione oczywiście wpisałem swój stary kod. To jest numer nowej zmieniarki 8 200 074 339 T B475 po tym numerze otrzymałem kod 0732.

Do góry Bottom