• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozpierak pneumatyczny do osłon przegubów

Przemo462

Początkujący
Punktów
0
Panowie potrzebuje urządzenie do rozpierania osłon przegubów . Nie wiem z jakiej firmy wziąść by się nie zawieść . Polecacie jakąś firmę co daje radę

ojek

SuperMechanior
Punktów
159
Miasto
Węgrów
Jak nie zapomnę to jutro sprawdzę i ci powiem, ale chyba skf kupiłem... W sumie jak przez 4 lata użyłem ze 2 razy to wszystko, spora część osłon jest za mało elastyczna ( tych kupionych z przegubem ) jak już się trafi z odpowiedniego materiału to całkiem spoko.

Ursusraketa

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
139
Bo osłony kupuje się specjalne elastyczne .
A po co Tobie do "osłon z przegubem" jak i tak ściągasz przegób.
Ja używam i rewelacja ,kupiłem bo miałem przypadki że zniszczyłem przegób bo chciałem wymienić sama gumę
Automatyczne połączenie postów:

Duragun kupiłem i działa

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1660
bo to jest do tych "super elastycznych" osłon
1698873532405.png

zwrócicie uwagę, że oryginalne osłony, są takie bardziej plastikowe niż gumowe. no nie wiem jak to opisać :)
i co ciekawe, wytrzymują o wiele więcej kilometrów niż te gumowe- super elastyczne.

tak przy okazji- jest wersja ekonomiczne tego narzędzia. tylko trzeba mieć silne palce :)
przyznaje się, że chyba ze 2 osłony zmieniłem z tym "lejkiem" i nawet daje to radę

Przemo462

Początkujący
Punktów
0
Zastanawiam się nad SkF czasami właśnie by wymienić osłonę trzeba ciąć przegub .... A tak to by się obeszło bez cienia i szybciej wykonana usługa

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
Zakładam te uniwersalne z SKF tym przyrządem stożkowym. Długo wytrzymują ale trzeba pamiętać że niektóre osłony mają wargę pod rowek w przegubie a tu jest gładka powierzchnia

Do góry Bottom