• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozpoczęcie pracy, nauka

Oskart96

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Tarnów
Witam wszystkich, po długim czasie myślenia, w wieku 30 lat postanowiłem rozpocząć przygodę i na poważnie zająć się mechaniką, ugadalem się z mechanikiem z mojej miejscowości o staż 6 miesięcy, staż bezpłatny i na tyle sobie mogę pozwolić aby pracować za darmo, pytanie ważne bardzo dla mnie ile w tym czasie będę się wstanie nauczyć jeśli naprawdę będę się przykładał plus nauka po pracy i weekendy przy swoim aucie itp dosłownie te 6 miesięcy chce maksymalnie się uczyć pracować i uczyć się od poniedziałku do niedzieli non stop, ponieważ potem chce coś już umieć żeby szukać pracy jako pomocnik gdzieś,
Będę wdzięczny za każdą odpowiedź i pomoc

johnny100

SuperMechanior
Punktów
52
W tych czasach i w mechanice gdzie nie ma komu robić robić za darmo? Toż nawet jeśli będziesz zamiatał, odkładał klucze, w międzyczasie uczył się prostej roboty i wykazywał chęci do nauki poważniejszej roboty to według mnie najniższa krajowa to nadal mało.
Masz racje, ale on go nie musi przyjmować wcale. Bezpłatny staż też istnieje. To nie jest tak że nie ma komu robić to bierzesz ludzi "z pod lydla "( to nie o tobie autorze bez urazy) i każesz im robić w zawodzie. Tylko ja bym to robił inaczej coś za coś. Bo jak będzie tylko przynieś wynieś pozamiataj a wiedzy zero to straci tam tylko czas. On go uczy a on pomaga ogarniać warsztat a potem coś kręci sam. Ja osobiście musiał bym mu coś dać hajsu bo inaczej bym go nie przyjął tak całkowicie za darmo.
Automatyczne połączenie postów:

Idź na hydraulika albo elektryka , lepsza kasa . Naprawa samochodów to nie zawód przyszłościowy .
To co z nami będzie? Czas sie uczyć po inną branże ?

Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
603
Miasto
Podkarpacie
Ci co już są w branży jakoś się doczłapią do emerytury . Dla młodych to będzie ciężka i wyboista droga - ekologia i lewica ukatrupiła tą branżę . Sam mam drugi fach elektryk w razie czego .

Do góry Bottom