SkrzyniaCar
Bywalec
Witam
Panowie mam pytanko które mnie nurtuje cały week chodzi o ustawienie rozrządu na lańcuszku.
Silnik ten posiada fajne znaki na bloku jak i na łańcuchu. Problem polega na tym że po każdym spięciu znak na wałku wydechowym jak i na wale minimalnie ucieka (nawet nie pół zęba) i tak jest ciągle. Przy kręceniu grzechotką wałem zero kolizji więc nasuwa się pytanko czy tak ma być >
Dzięki pozdrawiam
Panowie mam pytanko które mnie nurtuje cały week chodzi o ustawienie rozrządu na lańcuszku.
Silnik ten posiada fajne znaki na bloku jak i na łańcuchu. Problem polega na tym że po każdym spięciu znak na wałku wydechowym jak i na wale minimalnie ucieka (nawet nie pół zęba) i tak jest ciągle. Przy kręceniu grzechotką wałem zero kolizji więc nasuwa się pytanko czy tak ma być >
Dzięki pozdrawiam
zauważyłem że dużo osób się z tym miota i przez to źle po 3 razy pasek/łańcuch przestawiaja i sami czasem już nie wiedzą jak to ma być. Tylko pływające koła i blokady na wałek czy koło zamachowe dają możliwość idealnego ustawienia kół, jak koła na klinach to zawsze znaki trochę uciekną, wiadomo jak widać że konkretnie o zęba ucieka to coś jest nie tak