• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rozrząd Suzuki Vitara 1,6

SkrzyniaCar

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Sochaczew
Witam
Panowie mam pytanko które mnie nurtuje cały week chodzi o ustawienie rozrządu na lańcuszku.
Silnik ten posiada fajne znaki na bloku jak i na łańcuchu. Problem polega na tym że po każdym spięciu znak na wałku wydechowym jak i na wale minimalnie ucieka (nawet nie pół zęba) i tak jest ciągle. Przy kręceniu grzechotką wałem zero kolizji więc nasuwa się pytanko czy tak ma być > :D Dzięki pozdrawiam

pen1

Bywalec
Punktów
8
Miasto
Południe
Tutaj masz wszystko opisane

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Następny fachowiec, jak masz koła pływające ustawisz idealnie. Jak są kliny nigdy nie będzie idealnie, wystarczy splanowana mocniej głowica i wszystko się zmienia.
Jeszcze masz napinacz pusty kolego bo jeszcze nie uruchomiłeś silnika.

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Lepiej chyba się nie dało tego ująć :) zauważyłem że dużo osób się z tym miota i przez to źle po 3 razy pasek/łańcuch przestawiaja i sami czasem już nie wiedzą jak to ma być. Tylko pływające koła i blokady na wałek czy koło zamachowe dają możliwość idealnego ustawienia kół, jak koła na klinach to zawsze znaki trochę uciekną, wiadomo jak widać że konkretnie o zęba ucieka to coś jest nie tak ;)

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
:banghead::banghead::banghead:
I to się nazywa forum mechaników.
Jak tutaj jest 80% ludzi co udaje fachowca chcąc się czegoś dowiedzieć, aby zrobić samemu nie jadąc do warsztatu.

Do góry Bottom