• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

S tronic naprawa

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
Szczerze?
Znajdź używkę, wymień, zalej nowym oryginalnym olejem a starą skrzynkę zezłomuj.
W tej części UE raczej ciężko o ... przede wszystkim części.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
To nie głupoty lecz przykra prawda. Ściśle współpracuję z moim kolegą, który jest synem założyciela bardzo dużej korporacji taksówkowej. Mają lekko ponad 250 wozów i z s-tronickiem oraz podobnymi znajdziesz tam tylko świeżaków. Jeśli on i ja... latami nie mogliśmy znaleźć nikogo, kto na serio robi automaty o czymś to świadczy. Naprawy zawsze i wszędzie kończyły się szybkim powrotem usterek (najczęściej szarpanie, zbijanie biegów lub ich nie przełączanie). Naprawy na max.3000-4000km. Co komu wtedy po 3-6 miesięcznej gwarancji?

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
Automat złoty to w W124 siedzi. 600-700-800 tys.km bez choćby szarpnięcia. Zmiana oleju i do przodu. A reszta zabawek produkowanych po 2000 w kosz. Skrzynki na 100kkm, he, gdzie 85% polskiego szrotu ma grubo +200kkm.
Panoćku, w polszy prawie każdy A4/6 B7/B8/B9 gania z przedziałem od 300 do 400kkm.
Chcesz Pan mi wmówić, że w każdym automat jak nówka? Przecie ja debil nie jestem, widzę przecie jak to jeździ. Nie ma roku bez ingerencji w skrzynię prawie u każdego, no chyba że rocznie robisz po 5000km.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
ta zaloz uzywke w tym samym stanie lub gorszym. a w stronic jak dobrze spasujesz czesci bo masz 3 rodzaje koszy sprzeglowych , to taki stronic jest praktycznie jak nowy.

gadasz glupoty panie

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
336
Miasto
Rakszawa
W Sprinterach u nas są 7G-Troniki (jeśli mnie pamięć nie myli, siedmiobiegowy automat). Nie słyszałem w tej firmie ani o przypadku śmierci tej skrzyni, ani o przypadku wymiany oleju. :D A te, co jeszcze jeżdżą, to wszystkie już milion nakręciły.

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
Jak Wy sobie fajnie pracy na forach szukacie.
Nikt już nie naprawia, tylko używki wkłada?
:)

PS. Milion kilometrów sprinterem w automacie bez wymiany oleju. Bajka!

Do góry Bottom