• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Samochód do 8k

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3340
Miasto
PZ
A ja polecił bym Forda focus albo fiesta z silnikami benzynowymi jeśli znalazł by się egzemplarz bez rdzy spokojnie posłuży lata... Miałem jednego i drugiego i nie powiem złego słowa na te auta... No...prócz rdzy na drzwiach i progach... Opel też spoko wyjscie ale jak to mówi staropolskie przysłowie "Opel bez gazu to jak człowiek bez serca"
Życie ucieka jak olej z eco-teca :D
Automatyczne połączenie postów:

Toyota Yaris 1,0 30 zł/100 i zapominasz o naprawach.
Albo Aygo z tym silnikiem

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Nowy Sącz
Kolego,jeśli chcesz trafić w dobre auto,to moja rada porzuć zakusy na VW,wyjeżdzone Szrociwo,AUDI,Mercedesy,BMW i inne Padalce zacne.Mam jednego brata,któremu znaczek jest obojętny byle by auto było dobre,wyszukałem mu Lancię Lybrę np.2000 r,zero rdzy,ubezpieczenie opłacone na rok,świeżutki przegląd,ba,diagnosta powiedział,że dawno nie widział 20 letniego auta w takim stanie technicznym,nawet rozrząd wymieniony,jedynie czego się dopatrzył,to za niedługo trzeba wymienić gałki ukł.kierowniczego,i tylko tyle.Auto kosztowało 2000 zł,przebieg niecałe 300 tyś km,odpala bez szemrania,zero dymu,VW czy Audi w takim stanie kosztowałoby kilkukrotnie drożej,gdy się tym przejechałem byłem zdumiony pracą zawieszenia,takie dziury w jezdni a nawet stuku nie usłyszałem,szedł jak po stole,masakra.W takie auta celuj,czyli dobre a tanie.Tylko problem,trzeba uzbroić się w cierpliwość.Ach,silnik 1.9 JTD,105 KM.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Ach,silnik 1.9 JTD,105 KM.
Żona ma 1.9 jtd w alfie 159 tylko 120konny złego słowa nie powiem nigdy nie zawiódł. Zmieniam tylko olej, filtry i lata dalej... I tak całe grono internetowe i znajomi śmiali się z alfikow że królowa lawet, a okazało się że nie jednego ratowalem podjezdzajac z szyderczym uśmiechem kiedy stali na poboczu na awaryjnych swoim VW passatem

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Nowy Sącz
Alfa Romeo 159 o ile dobrze pamiętam ,to tylko po poprawce skrzyni biegów GM ,czyli po 2010 r,jedynie skrzynia dawała w kość,tak poza tym po tym roczniku idzie łeb w łeb z Hondą Accord jeśli chodzi o wartość użyteczną,awaryjnosć,to naprawdę dobre samochody,czy lepsze od niemieckich? Silniki diesla z pewnością tak,nie ma tam tykających bomb.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Ja mam z 2008r ale odpukać skrzynia chodzi wzorowo...

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Boże widzisz a nie grzmisz każda fura za 4 + drugie tyle w remont odwdzięczy się spokojnie na 2 lata nawet laguna
Automatyczne połączenie postów:

Opel wv psa jeden UJ jak wąż w Kielni nic nie poradzisz focus nie jest zły pod warunkiem że to zwykle 100 KM i nie 1.6 vti

Do góry Bottom