Hard4
Początkujący
- Punktów
- 2
MerivaJaka toksyczność? Ja się tylko pytam, bo diesel do 10k to jest zakup wysokiego ryzyka, więc chciałem dopytać jakie macie w rodzinie auta, że taka dobra opinia o dieslach. W zasadzie kup dowolnego, jakiego chcesz i przygotuj dodatkowe awaryjne 3-4k na pierwszy serwis. Mazdę chyba tylko bym odradzał z uwagi na blachę. Z dwójki S40 i A3, raczej wybrałbym S40.
A4B6
Fabia I combi
Oczywiście jakiś margines pieniężny mam również zostawiony na jakiś wkład.
Właśnie szkoda,że mazdy tak strasznie rdzewieją ( choć miałem znajomego co miał mazdę 626 i skubana naprawdę fajnie się trzymała), bo naprawdę fajne autka, rozglądam się jeszcze za A3 8l, ale obecnie nie ma w okolicy nic ciekawego.
Ja tak zrobiłem,kupiłem Focusa I za 2000 zł,1.8TDDI,w ciagu 5 lat zrobiłem tylko alternator oraz szczęki hamulcowe (tył),ot cały mój koszt,czy nadaje się do jazd na miejscu?czy zimą czy latem nie przekracza 5 l ON ,trasa 3.7,nie zepsuł mi się ani razu ,ładowanie tylko stracił raz,co prawda robiłem nim przez ten czas tylko ok.10 tyś km rocznie,ale ciągle na niedogrzanym silniku(5 km tam i 5 z powrotem)Odpalany i gaszony ok.4000 razy,i jak odpalał tak odpala,lato,mrozy,bez znaczenia,od strzała.Gdy zobaczyłem jakie egz są na OTOMOTO w cenie troszeczkę wyższej ,zdębiałem,według mnie to auto z tym silnikiem jest nie do przeskoczenia,strasznie mało pali,poza tym jazda zimą ,bajka,wyjeżdzałem nim wszędzie,nawet po kopnym śniegu pod górkę, sięgającym pod przedni zderzak.Teraz trzymam go ,gdy przyjdzie zima będę nim jeżdził,W210 zacznie żreć paliwo,pójdzie do wiosny w odstawkę.