• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

samoregulowana linka sprzegła polo 6n 1,4 16v

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
i przez ten opór puszcza ten holerny napinacz no to by pasowało
Adam może mieć rację ,wymieniam to badziewie zawsze bo to żadne wielkie pieniądze , babce pękło ucho łożyska
oporowego przez rysy na tulei prowadzącej , tak mechanik zaoszczędził , a na rachunku stała nowa .

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Dziekuje, dzieki temu watkowi zaoszczedziliscie mi troche pracy :D
Moze jutro/pojutrze wymieniam silnik w Ibizie z 2002 roku, tez sprzeglo chodzi tragicznie, ale teraz wiem czego szukac jesli docisk i tarcza beda OK.
Z reszta bede mial dwa co prawda uzywane kpl, ze starego silnika i w zakupionym, a jak cos to kupi sie nowy.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Dziekuje, dzieki temu watkowi zaoszczedziliscie mi troche pracy :D
Moze jutro/pojutrze wymieniam silnik w Ibizie z 2002 roku, tez sprzeglo chodzi tragicznie, ale teraz wiem czego szukac jesli docisk i tarcza beda OK.
Z reszta bede mial dwa co prawda uzywane kpl, ze starego silnika i w zakupionym, a jak cos to kupi sie nowy.
Jeery ale ty wnioskujesz - myślisz więc jesteś - cytat zakrawa na parodię , ale sam widzisz , życie to parodia .

Nik310375

Początkujący
Punktów
0
Stary ostatnio to robiłem , jak sprzęgło się kończyło wsadzili linkę regulowaną i się rozwarstwiła przy pedale . Po wymianie
sprzęgła założyłem samoregulowaną , wcisnąłem pedał palcami stopy i ślizgiem zwolniłem . Idąc gwałtownie w górę
wyregulowała się sama i jest ok. Jeśli po tej operacji z nową linką będzie znów szybko po napięciu ,to czeka sprzęgło , bo
zniszczysz kolejną linkę .
Witam
Założyłem linkę sprzęgła z drugiego auta i sprzęgło się ślizga, czy trzeba je parę razy wcisnąć, żeby się ustawił somoregulator czy jak to zrobić, żeby tarcza się nie spaliła?

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1130
Miasto
Szczecin
Zakładam linki bez samoregulacji jest o połowę tańsza i działa. Ale jak skończyła się tarcza nic nie pomoże.

Nik310375

Początkujący
Punktów
0
OK ale chodzi mi o to jak naciągnąć samoregulator. Trzeba parę razy sprzęgło wcisnąć ?

Nik310375

Początkujący
Punktów
0
Zapomniałem powiedzieć że ta linka która jest włożona a nie była skasowana pedałem to była używana i jak pedalem sprzęgła skasowalem luz to zrobił się twardy tylko dalej się ślizga to mam pytanie czy jaki włożę nową to może się ustawić czy po sprzęgle już jak pojeździlem chwilę czy na używanej nie da się już ona somowyregulować i stąd problem a jak włożę nową to może zagra? Jak oczywiście tarcza nie spalona . Można ja zadzwonię jutro na chwilę do wiem, że supermechanior nie ma jak pisać ale chwilę na rozmowę może znajdzie tylko nr bym prosił
Pozdrawiam serdecznie

Do góry Bottom