• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Scenic 1.5 dci

Eryczek1891

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tomaszów Lubelski
Witam wszystkich :) mógł by ktoś mi pomóc co zrobić z Renault Scenic 1.5 dCi 2004r . Cały czas wyświetla mi się komunikat injection fault, albo check injection. Wymieniłem wszystkie cztery wtryski na nowe pompę paliwa tak zwanego pająka i mechanik jeszcze coś mówił o jakiś czujnikach. Lecz auto nadal nie odpala... :( Na Clipie wyświetla się błąd df772 który mówi coś o ciśnieniu... Ale ja się na tym nie znam. Jeżeli jest gdzieś taki temat na forum a ja zaczynam nowy to przepraszam nie mogę znaleźć. Proszę o jakąś pomoc albo jakie kolwiek wskazówki. Z góry dziękuję :) i pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:

Eryczek1891

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tomaszów Lubelski

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Błąd masz od razu jak włączysz zapłon czy jak próbujesz kręcić razrusznikiem?

Eryczek1891

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tomaszów Lubelski
Jak próbuje kręcić rozrusznikiem to ten błąd wyskakuje. A jak go odpalę na plaka to pochodzi parę minut i wyskakuje komunikat battery lov .

Błąd masz od razu jak włączysz zapłon czy jak próbujesz kręcić razrusznikiem?
Jak próbuje kręcić rozrusznikiem, to wyskakuje ten komunikat. Odpali na plaka pochodzi parę minut i wyskakuje "Battery lov" i auto gaśnie...

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
Sprawdź jakie jest ciśnienie na rampie
Battery lov to chodzi chyba o baterie w karcie

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
Ja tam sie nigdy nie spotkalem zeby wywalalo kontrolke od bateri z karty. A jak zrozumialem to wywala komunikat na desce i najczesciej to wlasnie od spadkow napiecia .

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
tak jak kolega wyżej pisał sprawdź ciśnienie w rampie może być uszkodzony również regulator ciśnienia paliwa na pompie ewentulanie czujnik cisnienia paliwa na listwie

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Zacznij Ty od tego altka bo to oto loto jak dzięcioł 90 pisze a w tym układzie ster dostaje pier...olca bo chodzi na prąd logo.

Eryczek1891

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tomaszów Lubelski
Ja tam sie nigdy nie spotkalem zeby wywalalo kontrolke od bateri z karty. A jak zrozumialem to wywala komunikat na desce i najczesciej to wlasnie od spadkow napiecia .
Nom dokładnie dzisiaj byłem w serwisie okazuje się że to wina alternatora..

To ma osobny sterownik do paliwa ?
Ogólnie nie mam pojęcia ma jakiś elektrozawór czujnik temperatury i czujnik ciśnienia...

Co do fuel injection to ecu się posypało prawdopodobnie
ECU czyli cały komputer? Chodzi o ten co jest obok akumulatora nowa karta itd...

Zacznij Ty od tego altka bo to oto loto jak dzięcioł 90 pisze a w tym układzie ster dostaje pier...olca bo chodzi na prąd logo.
A co to jest prąd logo ?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom