• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Scenic 1.9 dci

M@rcin

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Rzeszow
Witam auto zgasło podczas jazdy. Nagły spadek mocy i zgasło sprawdziłem rozrzad oraz pompke wstępna wszystko ok paliwo jest. Podpialem komputer jedyny błąd odziwo to Rozdzielacz paliwa i teraz mam pytanie bo to się stało dosłownie 15 min temu nie zdążyłem sprawdzić cisnienia na listwie podczas krecenia i tu się rodzi pytanie ile ma wynosić mniej więcej cisnienie na listwie podczas rozruchu a jeśli będzie miało w normie czy to nie nastawnik w pompie bo dużo słyszałem o nim... proszę o pomoc bądź sugestię.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Na pałę ze 320, ale mogę się mylić. To było już tutaj wałkowane z reniami. Trochę za późno. Sprawdz czy z plaka zaskoczy.

M@rcin

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Rzeszow
Wiesz co ona łapie ale nie zapali ewidentnie jak by jej paliwa brakowało... zobaczymy jutro jak sprawdzę ale dzięki za info:)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Jeśli chce zarechlać , to pewnie któryś wtrysk leje jak w periodzie i ciśnienia nie ma. Przelać go trzeba.
i w tym momencie, otwieramy instrukcje obsługi renault scenic 1.9 dci, strona druga, punkt 3, akapit drugi: wrazie trudności z odpaleniem, należy użyć plaka, który znajduje się standardowo w bagażniku nad kołem zapasowym i apteczką. plak powinien być zawsze nad wyżej wymienionymi przedmiotami, gdyż jest znacznie częściej używany od nich :p

M@rcin

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Rzeszow
Zrobione regulator nastawnik zwał jak zwał auto pali. Dzięki za sugestie

KrossB8

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jasło
Witam. Słuchajcie mam taki problem. Auto kręci 3 razy nie odpala i po tych 3 razach gaśnie deska i koniec. Gdy podlaskie Aku a ładuje się w 30 minut. Auto kręci i odpala. Postoi na mrozie noc kręci 3 razy i się znowu blokuje. Czy ta blokadę można jakoś bez odpinania klem i wyciągania Aku odblokować? Scenik 2 1,9 dCi 2003

KrossB8

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Jasło
Sorry za język. Źle to napisałem. Wsiadam do auta akumulator sprawny -5 C kręci raz nie odpala. Czekam chwilę odpalam 2 raz kręci ładnie nie odpala. Próbuje 3 raz kręci wolniej nie odpala. Gaśnie deska i z tyłu coś brzęczy i koniec.

Do góry Bottom