• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Schematy Fiat Stilo

pawloham

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olkusz
Tylko grzecznie pytałem . Pozdrawiam . Mogę zapłacic za ten schemat bo zdaje sobie z tego że ktoś kiedyś zapłacił za Autodate.

Ostatnia edycja:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
663
Miasto
WLKP
Kup autodate i korzystaj do woli.

pawloham

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Olkusz
Witam . Chciałbym zamknąć temat z usterką Fiata Croma. A więc problem był przy przewodzie który wychodzi z ECM ( czyli komputer sterujący silnikiem który znajduje sie za przednim prawym nadkolem ,trzeba zdjąć koło i nadkole ) do modułu wentylatora ( a ten znajduje sie na chłodnicy od góry). Do modułu wentylatora dochodzi kostka 7 pinowa (gdzie 4 piny są większe i tutaj mają być na 2 pinach plus a na 2 pinach minus), a pozostałe 3 piny to cienkie kable które idą od ECM i sterują właczeniem wentylatorów. Takie same kolory tych cienkich kabli są przy ECM i przy tej kostce modułu wentylatora. Po zbadaniu ciągłosci przewodu na jednym z tych cienkich kabelków okazało sie ze jest przerwa zaraz za wtyczką wchodzącą do ECM. Prawdopodobnie to był 84 pin i kabelek koloru białego z czarnym paskiem. Mam nadzieje ze jak ktoś bedzie miał problem z błedem P0482 i trybem awaryjnym to bedzie miał już wskazówke. Przepraszam ze nie dałem jakiegoś schematu ale narazie zbieram na zakup jakichs pomocnych materiałów takze jak coś kupie to dołącze do tego tematu. Pozdrawiam

Do góry Bottom