• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Cordoba 1.4 MPI b+g chodzi jak traktor

Punktów
4
Miasto
Mannheim
Może po prostu na wolnych obrotach komp gazowy nie widzi obrotów i instalka się wyłącza czasami tak jest może to być związane konfiguracją warto podłączyć się do kompa i zobaczyć Pozdrawiam ewentualnie dusza ma rację mogą to być mapsensor czujnik ciśnienia czujnik temperatury na kompie wszystko zobaczysz

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Może po prostu na wolnych obrotach komp gazowy nie widzi obrotów i instalka się wyłącza czasami tak jest może to być związane konfiguracją warto podłączyć się do kompa i zobaczyć Pozdrawiam ewentualnie dusza ma rację mogą to być mapsensor czujnik ciśnienia czujnik temperatury na kompie wszystko zobaczysz
Z tym wszystko to jest jednak nie zawsze .

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
jeżeli sobie popatrzyłeś to co opisywałem to jeszcze takie pytanie wtryski gazowe bardzo głośne są jeżeli tak to pewnie się rozklepaly i trzeba im troche troski i pojęcia wyjmujemy czyścimy sprawdzamy cewki naolejamy wszystko tylko nie utop w oleju składamy regulujemy i powinno hasać

jacek76

Gaduła
Punktów
6
Miasto
warszawa
jeżeli sobie popatrzyłeś to co opisywałem to jeszcze takie pytanie wtryski gazowe bardzo głośne są jeżeli tak to pewnie się rozklepaly i trzeba im troche troski i pojęcia wyjmujemy czyścimy sprawdzamy cewki naolejamy wszystko tylko nie utop w oleju składamy regulujemy i powinno hasać
Bredzisz człowieku i nie masz o niczym pojęcia.
Nie olei się tłoczków wtryskiwaczy , to raz. One mają chodzić na sucho.
Skoro się rozklepały to zwiększył się ich skok a co za tym idzie dają za dużo względem oryginału. W takim przypadku należy wymienić tłoczki lub gumki i ponownie skalibrować , trzeba mieć też czym to zrobić. Dwa.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
słuchaj jacuś jak takie mądre z ciebie stworzenie to co tak długo ten temat tu wisi skoro w gazie robisz to chłopakowi dawno to powinieneś rozwikłać nie jedna listwa przez moje ręce przeszła i lata bez stresu twoja wypowiedz to normalnie tekst typowego gaziarza pana ULEPKI który zakłada nowy gazik panu,pan jedzie do mechanika ,a mechanik klnie jak szewc gdy musi coś robić w buszu kabelków zamontowanych gaz logiki przez gazownika

jacek76

Gaduła
Punktów
6
Miasto
warszawa
słuchaj jacuś jak takie mądre z ciebie stworzenie to co tak długo ten temat tu wisi skoro w gazie robisz to chłopakowi dawno to powinieneś rozwikłać nie jedna listwa przez moje ręce przeszła i lata bez stresu twoja wypowiedz to normalnie tekst typowego gaziarza pana ULEPKI który zakłada nowy gazik panu,pan jedzie do mechanika ,a mechanik klnie jak szewc gdy musi coś robić w buszu kabelków zamontowanych gaz logiki przez gazownika
Tak , rozpracowałeś mnie. Jestem cieciem malinowym robiącym w stodole i byle jak , na pająka , tak żeby utrudnić pracę mechanikom , takim mistrzom jak Ty . Specjalnie dokładam przewodów i robię wszystko tak żeby utrudnić robotę takim wszechwiedzącym mistrzom jak Ty.
Smaruj więc dalej wtryskiwacze i rób te swoje listwy , dzięki takim jak Ty mistrzom , mam robotę . Dziękuję.

dusza

SuperMechanior
Punktów
34
spoko a w przyszłości się tak nie unoś byś się przypadkie nie zapowietrzył:D
Powiedz jaszcze że nowa listwa prosto z fabryki przychodzi idealnie such niczym nie zabezpieczona,a swoją drogą,,,,,a bajke o ,,tymie,, znasz

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom