• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Ibiza 1.4 2000 Gasnie

labtech1

Początkujący
Punktów
0
Witam
Moj problem z ibiza wyglada nastepujaca
mialem problemy z falowaniem obrotow znalazlem gdzies temat o tym w ktorym poradzili przeczyscic przepustnice a wiec to zrobilem pomoglo z obrotami bo juz az tak bardzo nie falowaly i na jakies 3 dni mialem spokuj z gasnieciem pod swiatlami ale pozniej problem znowu wrocil teraz
gdy stoje na swiatlach czasami sam z siebie zgasnie i ma problem z odpaleniem to znaczy musze go krecic dluzej niz normalnie i dac mu troche gazu wtedy odpali.
- gdzy stoje i np otworze okno, wlacze klimatyzacje, czy skrece kierownica to obroty troche sapadaja tak do oklo 800 z 900
prosze o pomoc i z gory dziekuje

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Tam masz wszystko sterowane z przepustnicy i wymienia sie cala przepustnice. Przy zakupie eazne sa numery z niej i po zamontowaniu jej konieczna jest adaptacje

lancer340

Początkujący
Punktów
0
To i ja się podłącze pod temat....

Mam Seata Ibizę 1.4 16V 75KM 2000r. Problem jest taki że w czwartek odpalam na zimnym silniku( z rana) i zaraz gaśnie. I tak w kółko. Po odpięciu klemy na 1 godz odpala odrazu- dałem mu popracować może 5-7 minut i zgasiłem. Po ponownym rozruchu znów odpala i gaśnie. Słychać jak pompa paliwa pracuje.

Co może być tego przyczyną ???

BLIZNA

Bywalec
Punktów
4
Miasto
PKL
kolega napisał że czyści się przepustnicę, po czyszczeniu trzeba adaptację zrobić
jeśli nadal problem występuje to wymiana

lancer340

Początkujący
Punktów
0
Ehh...dalej gaśnie po odpaleniu i po wyczyszczeniu przepustnicy.

Check również świeci jak przedtem. Dałoby coś jakbym odpiął klemę na 24 godziny ????

Do góry Bottom