• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Ibiza 1.9 tdi silnik alh

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Miałem kiedyś golfa w którym nie było tempomatu i aktywowałem sobie funkcję tempomatu na "zaś" gdybym miał kiedyś zamiar dołożyć tempomat i żadnego błędu mi nie pokazywało.

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Panie te auto ma tak nasrane w kablach ja już gópieje z nim wali kodem 0.741 czujnik hamulca sygnał nie wiarygodny na pedale są 2 czujniki f7 i f47 dwa dobre napięcie na kablach jest tempomat w sterowniku jest aktywny a manetki niema spróbuję go wyłączyć chyba nic to nie da ale sprubuje auto od handlarza wiesz jak to jest.

Auto Elektronik Lubin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Lubin Dolny Śląsk.
www.facebook.com
Witam kolego to sprawdziłem na początku ale dzięki za chęci pomocy w blokach pomiarowych jest 001 a ma być 000 on widzi pedał chamulca naciśnięty a nie jest nawet jak sciągne wtyczki z czujników f7 i f47 to to samo.

witek2741

Nowy
Punktów
0
Miasto
wągrodno
witam,prosze o pomoc.Posiadam alhambre z 2006r.i chcial bym ja doposażyć w tempomat,czy wymiana samej manetki wystarczy

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Nie wystarczy, musisz jeszcze zobaczyć czy jest czujnik na sprzęgle oraz na hamulcu odpowiedni pod tempomat oraz zakodować w sterowniku. I oczywiście to wszystko podłączyć

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Sprawa jest prosta. Dokładka czujnika, wymiana manetki + poprowadzenie kabelka i wpięcie sie w ecu. Potem tylko aktywacja w vagu i lata jak by miał tempomat od wyjazdu z fabryki :D

Do góry Bottom