Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Miałem kiedyś golfa w którym nie było tempomatu i aktywowałem sobie funkcję tempomatu na "zaś" gdybym miał kiedyś zamiar dołożyć tempomat i żadnego błędu mi nie pokazywało.
Panie te auto ma tak nasrane w kablach ja już gópieje z nim wali kodem 0.741 czujnik hamulca sygnał nie wiarygodny na pedale są 2 czujniki f7 i f47 dwa dobre napięcie na kablach jest tempomat w sterowniku jest aktywny a manetki niema spróbuję go wyłączyć chyba nic to nie da ale sprubuje auto od handlarza wiesz jak to jest.
Witam kolego to sprawdziłem na początku ale dzięki za chęci pomocy w blokach pomiarowych jest 001 a ma być 000 on widzi pedał chamulca naciśnięty a nie jest nawet jak sciągne wtyczki z czujników f7 i f47 to to samo.
Nie wystarczy, musisz jeszcze zobaczyć czy jest czujnik na sprzęgle oraz na hamulcu odpowiedni pod tempomat oraz zakodować w sterowniku. I oczywiście to wszystko podłączyć
Sprawa jest prosta. Dokładka czujnika, wymiana manetki + poprowadzenie kabelka i wpięcie sie w ecu. Potem tylko aktywacja w vagu i lata jak by miał tempomat od wyjazdu z fabryki