• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat ibiza

Matejaszczyk

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Gdansk
Witam wszystkich mechanikow serdecznie... Odrazu na poczatku pisze ze nie jestem super po fachu i mam dosc bardzo ciezka sytuacje z samochodem... Podczas jazdy zapala sie checkend kontrolka od silnika i do tego mryga i samochod traci moc i strasznie pierdzi, a jak podlaczam pod vaga to wyskakuje blad cylindra pierwszego. Gdy samochod zgasze i po 15 minutach check sie swieci ale nie mruga a potem znika... Najgorzej jak autem stoje na swiatlach doac dlugo to wtedy sie zalacza i jest wtedy masakra, poniewaz ani nie chce jechac ani nie ma przyspieszenia no i pierdzi jak traktor.. Prosze was pomozcie swoimi informacjami co mam robic... Bardzo wam dziekuje za porady

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Swieca ? ...itd..ale jedź do mechanika bo niekoniecznie to .. oczywiscie zgaduje ze to benzyna wiec pierwsze pisz dane auta a potem pytania

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
mozna kupic tester i podłączyc go na stałe w razie usterki kasowac -taniej wyjdzie jak wymiana cewki;)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Nie no, napisał w końcu, że 1.4 16v. Bez porządnej diagnozy z podglądem parametrów live za dużo nie zdzialamy.