• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat leon 1.9tdi arl brak mocy

orzech3004

Początkujący
Punktów
0
Witam mam taki problem, jest nowe turbo egr wyczyszczony dolot caly tez bo byl na centymetr zawalony nie sadza a tak jakby takim starym smarem od egr po kolektor sacy
A auto wogule nie ma mocy brak błędów pod kompem niby wszystko Oki
Podmieniałem przepływomierz n75
Podciśnienia nowe kopci na biało niebiesko
Co by to mogło być?

Ostatnia edycja:

orzech3004

Początkujący
Punktów
0
Ok powiedz dlaczego turbo było wymieniane? Bo kopcił?
Auto kopciło od dłuższego czasu zeszłym tygodniu wraz padło

Auto kopciło od dłuższego czasu zeszłym tygodniu wraz padło
Wirnik był cały ale nic nie dmuchalo
A teraz na nowym dmucha jak przegazywujesz to po szlauvhach czuć ze ładnie cisnie na vcds tez pokazuje ze cisnie ale brak efektu z tego

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Zrób test uszczelki pod głowicą, możliwe że tam znajdziesz problem, kup tester za kilkanaście zł na wykrywanie CO 2 w płynie chłodzącym i sprawdź, bo coś mi tu tym dymkiem podjeżdża ;)

orzech3004

Początkujący
Punktów
0
Zrób test uszczelki pod głowicą, możliwe że tam znajdziesz problem, kup tester za kilkanaście zł na wykrywanie CO 2 w płynie chłodzącym i sprawdź, bo coś mi tu tym dymkiem podjeżdża ;)[
Wiesz co mam tester ale mi to ani do głowy nie przyszło bo plyn czysty
Oleju nie ubywa za wiele i tez jest czysty jak na dizla
Ale nawet jak by była uszczelka dupnieta to powinien normalnie jechać a nie wlec sie jedno co zaówarzylem to na
1 biegu całkowity brak mocy na
2 biegu powyżej 4 tys cos skubnie do 4300 i zas słabnie
Na 3 tak od 3700juz cos jedzie lepiej
A jak się jedzie dłużej np na 4 biegu obroty kolo 2 tys i leko kaz wciśnięty bez dodawania to czuć jak by się mu chciało zbierać po dłuższym czasie a jak dodasz więcej gazu to słabnie

orzech3004

Początkujący
Punktów
0
Wiesz turbo wymieniłem bo i tak było padnięte ale czujniki w miarę możliwości podmieniam na próbę ale nadal brak efektu

orzech3004

Początkujący
Punktów
0
Tak jak najbardziej Oki jedno co mi wpadło w oko moze być słabe ciśnienie paliwa bo przy pompie vacum dość wielki wyciek zamowie nową uszczelke i się zobaczy

orzech3004

Początkujący
Punktów
0
Kolego doszles z tym brakiem mocy bo mam to samo i nie wiem gdzie już w
Automatyczne połączenie postów:

Wałek koniec głowicą do remontu poszła w chydraulikach były dziury efekt był taki w 50 % ogulnie silnik zajechany był niby ładnie chodzil ale ktoś chyba olej wymienial co 3 lata

Do góry Bottom