• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat leon 2 zalewa

Marek2

Nowy
Punktów
0
Seat leon 2 1.6 benzyna 2006 rocznik po wizycie u mechanika dowiedziałem się że świece zalewa benzyna i zalewa komorę spalenia. Mechanik doradził aby narazie wymienić świece i jeździć bo diagnostyka jaka jest przyczyna tego zachowania plus naprawa może iść w tysiące. Albo iść w tysiące albo wymieniać świece co jakiś czas ale on nie daje gwarancji że nic innego się nie zepsuje lub pozbyć się auta. Czy ktoś ma może jakiś inny pomysł?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Seat leon 2 1.6 benzyna 2006 rocznik po wizycie u mechanika dowiedziałem się że świece zalewa benzyna i zalewa komorę spalenia. Mechanik doradził aby narazie wymienić świece i jeździć bo diagnostyka jaka jest przyczyna tego zachowania plus naprawa może iść w tysiące. Albo iść w tysiące albo wymieniać świece co jakiś czas ale on nie daje gwarancji że nic innego się nie zepsuje lub pozbyć się auta. Czy ktoś ma może jakiś inny pomysł?
comment_EPVZ1stFmtNkjO5Pri7F9ERo7xA6ndQP.gif Jeb...łem ze śmiechu...:)

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Napisz skąd jesteś i zapytaj kto tu jest najbliżej na forum. Podjedź do niego i bądź bogatszy o inną diagnozę.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niech poda adres tego mechaniora, tak dla przestrogi, żeby inni tam nie jeździli...:)

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Niekoniecznie. Może mechanik jest w porządku, a kolega sam sobie wydedukował, że zamiast remontu bedzie jeździć na wymiane świec co jakiś czas.

Czytałem, że piętnujesz takie zachowania, więc mnie trochę rozczarowałeś @WOODOO

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Czytałem, że piętnujesz takie zachowania, więc mnie trochę rozczarowałeś @WOODOO
Jeszcze żaden nie podał takiego adresu...:) bo go nie ma - tzn. tego mechanika - to standardowa fantasmagoria lepiarzo- druciarzy świeżo zalogowanych...:)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
:) Jak posiedzisz trochę dłużej na forum, to załapiesz te na okrągło powtarzane stałe formułki, takich biedo- druciarzy...:)
Ten sam scenariusz na okrągło...:)

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Prędzej mi się znudzi odpisywać na takie rzeczy w ogóle. Jeżeli w tym przypadku wyjdzie że masz rację to gratuluje Ci trafnej diagnozy ;) A koledze zmarnowanego czasu, bo czas na 5 takich postów wystarczy żeby sobie nawet w książce przeczytać czemu tak a nie inaczej, a resztę wydedukować :)

Marek2

Nowy
Punktów
0
Jeszcze żaden nie podał takiego adresu...:) bo go nie ma - tzn. tego mechanika - to standardowa fantasmagoria lepiarzo- druciarzy świeżo zalogowanych...:)
Maxoil 2, Adama Mickiewicza 57A, 34-100 Wadowice tutaj adres. Właśnie nie pasowało mi że jeżdżenie na samych świecach bez ruszania niczego wystarczy dlatego piszę o radę.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Więc zmień nazwę tematu na "Szukam mechanika w promieniu x od Wadowic" i czekaj. Ktoś się zgłosi, żebyś Ty się zgłosił.

Wszystkiego dobrego.

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Nie znamy przebiegu ich rozmowy, nie znamy tego który napisał post, nie widzieliśmy tego auta. Sam piszący tu petent mógł słuchać tego wszystkiego jak świnia grzmotu. Oczywiście pociągnąłeś go za język, więc w sumie sam go sprowokowałeś. Myślę jednak że warto poznać i zbadać fakty zanim zacznie się oskarżać czy rzucać adresami sugerując że to czy tamto.
Jedyne co można wywnioskować z tych postów jest to, że Marek2 potrzebuje kogoś kto mu to zdiagnozuje. Może jak będzie to ktoś z forum to się kiedyś dowiemy o co kaman.

Do góry Bottom