• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat leon dpf

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Witam.Chciałbym zasięgnąć porady odnośnie seat leon drugiej generacji,rok produkcji 2008,silnik 2.0 tdi BNM .Dwa miesiące temu wypalany był dpf w trybie serwisowych przy zapelnieniu 52%.Operacja przebiegła pomyślnie i zapelnieniu spadło do 4%.Teraz problem powrócił i zapelnieniu sięga 210% więc ponowne wypalania już odpada.Teraz pytanie czy mechaniczne czyszczenie czy tylko wymiana?Kolejne pytanie jak się przedstawia sam demontaż dpfa w tym aucie bo nie miałem okazji wejść pod auto.Chwilowo zostałem bez podnosika więc jeśli operacja jest skomplikowana i wymaga sporych akrobacji robiąc to na glebie to wolę odpuścić.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
A czujnik różnicy jest ok ? Trudno postawić to do pionu po takim zapelnieniu . Walczyłem kiedyś. ..

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Czujniki myślę że sprawne,zmieniają płynnie wartości i nie wywalają żadnych błędów.Do pełnej sprawności napewno się nie da go przywrócić ale gość byłby zachwycony gdyby jeszcze ze trzy miesiące dało się pojeździć

david22291

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kingston Upon Hull United Kingdom
Środki czyszczące znajdę,to akurat najmniejszy problem.Zastanawiam się czy to ustrojstwo wyjdzie przez szczelinę między nadwoziem a kołyską zawieszenia bo nie uśmiecha mi się jeszcze kołyskę opuszczać pracując na glebie.Może ktoś przerabiał temat i wie jak najlepiej wyrwać chwasta?

Do góry Bottom