Dobra ... ja już rezygnuje z czytania tego wątku bo szkoda mi czasu na pierdoly ....wątek zbyt długo się ciagnie a autor szuka dziury w .upoe i znaleźć nie może.
Miał napisane sprawdz to , podlacz , zobacz itd
A dzisiaj napisał że wtrychy zrobione , kopcił , szczekałitd a korekty takie same .
Czuje ze gość nie chce od nas pomocy
Faktycznie daj se spokój jak ci ten temat przeszkadza , wtryski kupiłem regenerowane po to aby sprawdzić czy coś się zmieni ale wymiana pogorszyła sytuację ( nie polepszyła ) dlaczego ? teraz zrozumiałeś ?
I dlaczego po wyjebaniu tych niby regenerowanych wtrysków na poprzednie auto odżyło mimo iż sugerujecie że problem jest w ciśnieniu ?
Ja dojdę i dam znać , jeśli to będzie faktycznie silnik zarżnięty ( to co zobaczyłem przy rozbieraniu tego silnika bym się nie zdziwił , bo na silnik z przebiegiem 142 tys km i tak zajeżdzony motor ? być może tak jest ?)
Ile silników naprawiłeś z taką usterką ? tak szczerze lub ile osób miało taki problem a po sugestii naprawy / wymiany ( bloku , tłoków itp to zależy od stanu cylindrów ?) problem się rozwiązał ?
A korekty na DB są praktycznie takie same i nie pisałem o tym tutaj bo nie zmieniały się
Nie musisz czytać i pomagać tylko odpowiedz jak w/w ? Lub inne osoby które wymieniły dolne cześci silnika i problem został rozwiązany ?