• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

siwiecąca kontrolka ABS

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
Witam:panowie mechanicy mam ponownie problem z laguną 2 1,6 v16 z rocznika 2001 a mianowicie z układem ABS po wymianie pompy na inną po przejechaniu około 400km ponownie zaświeciła kontrolka ABS i powrót do warsztatu a mechanik stwierdził że to ten sam błąd DF 185 , kontrolka świeciła cały czas po włożeniu zalogowaniu karty. A po dwu dniowym postoju w garażu dopiero po przejechaniu kilkaset metrów .Mechanik twierdzi że to pompa. Moje pytanie to co może być przyczyną takiego działania i czy na pewno pompa czy mogą być inne przyczyny .

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Ogólnie ciężki temat, bo ta pompa jest bardzo rzadko spotykana i ... droga.
Profilaktycznie do sprawdzenia zasilania, choć z doświadczenia wiem ( dwukrotnie miałem taki sam problem ), że raczej nie obejdzie się bez wymiany pompy.

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Jesli pompa jest droga tzn że awaryjna.
Na twoim miejscu reklamowalbym i kupił jedną z droższych. Jest szansa że będzie sprawna.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Ona jest po prostu rzadko spotykana, bo posiada wbudowany czujnik wspomagania siły hamowania. Większość Lagun nie ma tego czujnika albo mają zewnętrzny w serwie.
Ta pompa to taki ... wymysł szatana.

Do góry Bottom