• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda citygo wypadanie zaplonu na wszystkich cylindrach

Bob90

Nowy
Punktów
0
Witam.

Mam problem z Skodą Citygo 1.0 MPI z 2019 roku. Klientka zgłaszała, że samochód nagle zaczął przerywać podczas jazdy. W warsztacie wymienione zostały świece, cewki, uszczelka pod głowicą oraz rozrząd, ale problem nie zniknął.

Po przyjeździe do mnie, sprawdziłem wszystko jeszcze raz, kompresja w normie. Podmieniłem sterownik, efekt ten sam-
Wypadanie zaplonu na wszystkich cylindrach.

Czy ktoś spotkał sie z takim problem? Może ktoś ma jakieś pomysły, co jeszcze można sprawdzić?

johnny100

Gaduła
Punktów
16
A jakie masz błędy? Korekty jak? Kiedy jest to wypadanie w całym zakresie czy np tylko na wolnych? Nie podałeś żadnych istotnych informacji.

Bob90

Nowy
Punktów
0
Wypadanie zapłonu jest cały czas na wolnych na wysokich na ciepłym i na zimnym kody błędu to p0300, p0301, p0303 p130a

johnny100

Gaduła
Punktów
16
Jak wszystko podmieniałeś to trzeba zapiąć oscyloskop na sterowanie cewek i wtrysków by coś podejrzeć. Błędu drugiego gara nie ma? Sprawdź korekty czy to nie wynika np z ekstremalnie ubogiej mieszanki.

szary1977

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Krupski Młyn
A głowica była sprawdzana, bo to że ktoś wymienił uszczelkę nie znaczy że sprawdził głowice. Spotkałem się już z takim przypadkiem. A korekty jakie masz? Bo może wtryski leją i podłącz oscyloskop i sprawdź jak wygląda sygnał z wałka i wału.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom