• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Fabia 1.2 2005 r. - Zacina się wspomaganie

pikustbg

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Tarnobrzeg
Witam Wszystkich
Przychodzę ze sprawą zacinającego się wspomagania w Fabii 1.2. Sprawa ma się następująco. Rano przy pierwszym odpaleniu podczas manewrowania na parkingu zacina się kierownica do tego stopnia że trzeba odbić w drugą stronę, oczywiście pojawia się kontrolka. Później po przejechaniu kawałka drogi ustaje problem i przez resztę dnia aż do całkowitego ostygnięcia auta jest OK.
Wymieniłem akumulator bo jak się okazało i tak był słaby i nie trzymał prądu. Uzupełniłem płyn w układzie ale nie dużo bo stan był. Sprawdziłem naocznie i nie zauważyłem wycieków na maglownicy.
Liczę na jakieś mądre podpowiedzi.
w razie czegoś mam zdjęcia z diagnostyki komp

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
Jak chcesz jakąs podpowiedz uzyskac to powiedz jakie zgłasza błedy,jakie są parametry wysterowania silnika wspomagania i czujnika kąta skretu a ty wymagasz od nas czegos .Udaj sie lepiej do jasnowidza.

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Jak chcesz jakąs podpowiedz uzyskac to powiedz jakie zgłasza błedy,jakie są parametry wysterowania silnika wspomagania i czujnika kąta skretu a ty wymagasz od nas czegos .Udaj sie lepiej do jasnowidza.
Jeśli chodzi o jasnowidza to WOODOO ma kulę i tam można zobaczyc co jest. Korzystałem polecam.:D

Do góry Bottom