• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Superb 2,0 TDI 2006 gasnie podczas jazdy

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
i nic Ci si enie zaswieca jak zgasnie? z kolegą pisałem sprawdz przekaznik nr 109 tzn popraw luty.

S

S-LINE

przekazniki od silnika i pompy paliwa juz sprawdzalem...normalnie laczy sie z komputerem

P

PogotowieSamochodoweUK

Pompo wtryski maja Torsion Value. Ustaw na 0.0 KW.
Sprawdz czujnik polozenia walu.

Mam identyczny przypadek w passacie B6 BXE 1.9TDI. Identyczny objaw ale mi pokazuje na kompie G40. Bede go mial na warsztacie w srode dam znac czy wymiana czujnika dala jakas poprawe.

P

PogotowieSamochodoweUK

A na kompie? Zrob logi zeby bylo widac co sie urywa najpierw. Moze to jakies zimne luty na sterowniku?

rafaello1974

SuperMechanior
Punktów
1
powiem ci tak ostatnio mialem taki problem z beemka e46 i okazalo sie zapowietrzony byl tylko bak,,,,,,odpowietrzylem i naprawilem droznosc odpowietrzania i jezdzi do dzis bez problemu

P

PogotowieSamochodoweUK

A takie glupie pytanie... czy wyszarpales go za wiazke od stacyjki? Czy przypadkiem mu podtrzymanie zaplonu nie zanika? Masa na sterowniku, na silniku?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
też może być należałoby sprawdzić wszelkie połączenia masowe i zasilania, bo te nowsze autka to juz nie to co kiedys, konektory sie czasami upalają, wytapiają w kostkach

igltokz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
a sprawdzałeś jaki ciśnienie daje pompa podwójna ?

S

S-LINE

wczoraj sprawdzalem jeszcze raz wszystkie bezpieczniki mam nadzieje ze jak zgasne to bede mogl sprawdzic ten tandem bo teraz wszystko jest ok nie rozumiem juz tego auta

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja dzis zrobilem tego b6 :) i co sie okazalo? Mapy sie rozjechaly :( Na 0.0kw nie pali ca cholere. Na +1 do 1,6kw pali jak bruce lee z pol obrotu :D

S

S-LINE

ok okzauwazylem ze jak gasnie to pracuje na 3 cylindry oj chyba slabo mi sprawdzali te pompowtryski

Do góry Bottom