arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Spoko a ta instalacja gazowa to ile ma lat?Dokładnie...ale przy swoich autach to lubię podebatować
Spoko a ta instalacja gazowa to ile ma lat?Dokładnie...ale przy swoich autach to lubię podebatować
Dlatego najpierw sprawdzam jak będzie silnik chodził na podkładkach pod wtryski.choroba,może jak odwierty do kolektora robiły to może i wióra zaciągnęło do środka i mieliło
Ja wiem...że dwa miesiące?Spoko a ta instalacja gazowa to ile ma lat?
Aaa to świeża sprawa, wątpię żeby uszkodziła zawory nieprawidłowym składem mieszanki, chyba ci twoi gazownicy to nie są aż takie pierdoły? Może faktycznie coś wpadło do cylindra, trzeba zajrzećJa wiem...że dwa miesiące?
W jakim sensie nie widać? Nie za bardzo Arni czaję oco chodzi?A na około tuż przy styku gładzi i cylindra nie widać pierścieni?
Dobrze że nie widać bo jak tłok nadgryziony to czasami widaćraczej nie zobaczę
Tak..tak zrobię! Tak miałem zrobić ,,ale jeszcze będę chciał Arni zrobić przyrząd do tego celu z manometrem z wentylem itp żeby wiesz nadmuchać i na manometrze widać gdzie ucieka chociaż jak duża będzie dziura to kompresor nie nadąży ładowac tego powietrza.....Dobrze że nie widać bo jak tłok nadgryziony to czasami widać![]()
Jeszcze możesz zrobić tak jak ci mówiłem, zamknąć zawory i dmuchnąć powietrzem w dziurę od świecy zobaczyć gdzie syczy
Dziura nie będzie duża skoro 5bar pompujeTak..tak zrobię! Tak miałem zrobić ,,ale jeszcze będę chciał Arni zrobić przyrząd do tego celu z manometrem z wentylem itp żeby wiesz nadmuchać i na manometrze widać gdzie ucieka chociaż jak duża będzie dziura to kompresor nie nadąży ładowac tego powietrza.....
a! Na kompresor też mam pomysł! Ale to wszystko w swoim czasie.
Cześć Mikur,no chciałbym zobaczec je po czyszczeniuKrawędzie zaworów na pierwszy rzut oka wyglądają tak sobie.

Cześć też taką opcję biorę pod uwagę ...no nic będę to rozbierał to będę patrzył,przez Judasza na gładzi rys nie zauważyłem ale na żywca trzeba to zobaczec..podejrzewam jeszcze jedna opcje ale to zobaczę w trakcie.W 2011 roku zakupiłem takiego pastucha 1.8t . Z lpg montowanym w Lublinie. Słabo to jechało. Reduktor fachowcy dali taki do 150 km co nie dawał rady jak i miedz z butli 6 mm. Dopiero jak samodzielnie nauczyłem się stroić gaz to przerobiłem instalację i doprowadziłem furę do stanu bdb . Po kilku latach zaczeły się wypadania zapłonu na 3 cylindrze . Slabsza kompresja.Po ściągnięciu aluminiowego kolektora ssącego zauważyłem trochę wiurów po wkrętkach. Okazało się że pękł górny pierścień na tłoku porysował cylinder. Wstawiłem słupek z anglika i fura dalej jezdziła , nawet moc podniosłem.
A mówiłeś że się poprawiło i że chodzi okCześć też taką opcję biorę pod uwagę ...no nic będę to rozbierał to będę patrzył,przez Judasza na gładzi rys nie zauważyłem ale na żywca trzeba to zobaczec..podejrzewam jeszcze jedna opcje ale to zobaczę w trakcie.
Tak...poprawiło się...przyjechałem do domu ,rano kobita wzięła samochód inod nowaA mówiłeś że się poprawiło i że chodzi ok
wiesz...łudził się człowiek ,do końca że jest ta nadzieja że może Pomoze...i h*j 
a powolutku się starałem jak książką pisze
Już namierzyłem jaki to jest .Nie musisz specjalnie długiej kupować i to nie imbus a bodajże ribe jak dobrze pamiętam , pozrzucaj skrajne stopki wałka przód i tył i dojdziesz bez problemu .
Mokry brok to standard , na nowej pompie po 4 Miesiącach mam to samo ,w tym miejscu gdzie jesteś sprawdzilbym napinacz, od razu zamawiaj króciec na tył bo pewnie cieknie , oringi do wtrysków, przy okazji jak kolektor zrzucisz to sprawdź ten zaworek z membraną bardzo często siada on . Jeśli dla siebie wóz a brał olej to bym też pierścienie zrobił ewentualnie zajrzyj do turbo jakie ma luzy .

Biorę się zaraz za misę i dalej będziemy rozbierać![]()

Ja ostatnio robiłem sekcje zwłok niezniszczalne 1.8t jednak zniszczalne zobacz na zębatkę od łańcucha. Łańcuszek przeskoczył koszt naprawy mojej głowicy to 4z przodu ,głównie przebieg też dołożył swoje bo 350t km na gazie ,a ogólny 420t km . W mojej zawory pogięte , gniazda pozapadane,syf prowadnice . Taniej było kupić z Lublina głowice gotową po regeneracji za niecałe 1800 .Wyświetl załącznik 53944
Głowica już rozbebrana ,szklanki wyjęte ,jutro jadę do zakładu co robią same głowice niech oni podziałają .
A ja jak przyjadę to będę dalej sobie działał ... pozdrawiam