Vicia
Zweryfikowany Mechanik
A tu cię mam wiertelko wchodzi z lekkim luzem jest idealnieWchodzi Ci tu wiertło 8mm? Jak nie to musisz poprawkę zrobić![]()

A tu cię mam wiertelko wchodzi z lekkim luzem jest idealnieWchodzi Ci tu wiertło 8mm? Jak nie to musisz poprawkę zrobić![]()

Piękna robota ja też jeszcze daje silikonu pod uszczelkę w rogach deklaA tu cię mam wiertelko wchodzi z lekkim luzem jest idealnie![]()
.W jakich punktach te pod deklem bo nie mogę zaczaićPiękna robota ja też jeszcze daje silikonu pod uszczelkę w rogach dekla.
Na skosach dekla daje po małej kropce i pod stopkami walka tu od strony rozrządu(te co trzymają uszczelniacze)W jakich punktach te pod deklem bo nie mogę zaczaić

KsiążkowoA to tam pod stopką to tak dałem rajca ,![]()
oby teraz już kręcił kilometryVicia w punktach gdzie uszczelka idzie na płasko i schodzi w taki półksiężyc zasłaniając "wyjście" wałka rozrządu i później z płaskiego nad "nadbudówkę/pokrywę" wałka rozrządu drugiegoW jakich punktach te pod deklem bo nie mogę zaczaić

Półksiężyc to raz ja daję w każdym skosie po kropelce .A to wiem już gdzie ,,,hmm a patrz niby pisało że uszczelki nie smarujemy silikonem w tej książce ,,,a już pokrywę dokrrciłem
...ale poprawie to dzisiaj bo już czaję oco chodzi z tymi punktami.trseba będzie znowu odpalić Viktora rejca
Narysuj mi te skody na zdjęciu proszę cię...bo nie wiem już czy to te na górze czy w pokrywiePółksiężyc to raz ja daję w każdym skosie po kropelce .
Tak to wygląda mniej więcej . Ja daję w te miejsca tylko w głowice nie na uszczelkę.Narysuj mi te skody na zdjęciu proszę cię...bo nie wiem już czy to te na górze czy w pokrywie
Każdy robi jak uważa ,ja zawsze tak składam wystarczy kropla mała,uszczelki często na zgięciach nie uszczelniają i potrafi podciekac.Ah.. dobra ,kuźwa ...teraz wiem.;/
Dokładnie tak samo daję, i zawsze jest gitTak to wygląda mniej więcej . Ja daję w te miejsca tylko w głowice nie na uszczelkę.
Tego się nie dowiesz z podręcznikaDokładnie tak samo daję, i zawsze jest git
trzeba w tym siedzieć to się zna takie smaczki , jak składasz dwa razy na nowej uszczelce a ona i tak podcieka.Nie ma sprawy. Trzeba sobie pomagać ,a jak Ty masz zdrowe podejście to czemu Ci nie pomóc. Nowi na forum to tylko daj to ,daj tamto , a Ty kulturę trzymasz podziękować potrafisz.Dziękuję chłopaki za wiedzę waszą przekazaną .kochane mordeczki jesteście.
Wszystko z chałupy się wynosi, człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nie...Nie ma sprawy. Trzeba sobie pomagać ,a jak Ty masz zdrowe podejście to czemu Ci nie pomóc. Nowi na forum to tylko daj to ,daj tamto , a Ty kulturę trzymasz podziękować potrafisz.
Takie pokolenieWszystko z chałupy się wynosi, człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nie...

pozdrawiam