• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skrzynia automatyczna 5g mercedes w211

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Panowie mechanicy uprzejmie proszę o informacje i radę w sprawie mojej skrzyni automatycznej. Skrzynia zmienia biegi plynnie i nie szarpie . Nie podoba mi się jednak lekkie drżenie podczas trzymania nogi na hamulcu w czasie kiedy skrzynia jest w położeniu na D . Ten sam delikatny objaw występuje podczas końcowej fazy hamowania, przy prędkości prawie zerowej. Mechanik twierdzi, że skrzynia chodzi dobrze i że tak ma być. Przebieg auta to 136tys km. Olej w skrzyni wymieniony na oryginalny jakieś 3000km temu. W związku z tym pytam czy to normalne zachowanie skrzyni czy też nie. Z góry dziękuję za pomoc i informację.

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Mechanik od skrzyń automatycznych wywróżył że to konwerter. Temat chyba rozwiązany. Konwerter do wymiany prawdopodobnie. Można regenerować ale mechanik mi odradził .Wiec zdecydowałem sie wstępnie na nowy z aso. Cena spora . Jeśli ktoś Panów ma inne zdanie na temat regeneracji konwertera to proszę o opinię. A może ktoś z Panów mechaników regeneruje takie konwertery. Kwestie finansowe to nie problem a i litr wężówki się znajdzie.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Nigdzie lepiej nie wydymaają jak w aso- duży może więcej ..... Zapierdddd... Mój znajomy pakuje sprzęgła albo Nowogród albo Holland (dwa razy drożej ale pewniej )

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
smialo mozna regenerowac, w pl jest duzo firm ktore sie tym zajmuja i poprawiaja fabryke
A która firma jest temacie najlepsza? Zaznaczam że oczekuję jakości. Cena jest sprawą drugorzędną. Skrzynia ma chodzić dobrze a nie prawie dobrze i jeżeli to się wiąże z większymi kosztami to rozumiem to.

markiz002

Początkujący
Punktów
1
odgrzewam kotleta. pacjent w211 e 200 kompresor 184 km skkrzynia 5 g tronic, wszystko z zmiana biegow jest ok ,problem jest gdy chce przerzucic z dwojki na trojke to jest szarpniecie jakby wrzucil polbieg , nastepuje szarpniecie lekkie i po chwili wrzuca trzeci bieg. czy zimny czy cieply niema roznicy i wystepuje to tylko gdy ma wbita dwojke i chce przerzucic na trzeci bieg , jakies sugestie prosze o rozjasnienie od czego zaczac

Do góry Bottom