• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spalony rozrusznik ?

lukilks

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Koledzy mam problem. Dawno temu przestała odbijać mi stacyjka. Po odpaleniu auta muszę ja ręcznie cofać aby wyłączyć rozrusznik. Oddałem dzisiaj auto do mechanika na wymianę osłony przegubu i geometrię. Tłumaczyłem mechanikowi ze jak będzie jechał autem to musi cofnąć kluczyk bo nie odbija. Poszedłem odebrac auto i już nie odpala. Rozrusznik cyka ale nie kreci. Akumulator ok. Musiałem odpalić na pych i zauważyłem że znikło też ładowanie. Podejrzewam że mechanik jadąc autkiem jechał z włączonym rozrusznikiem i go rozwalił. Moje pytanie czy to możliwe że w czasie jazdy z rozrusznikiem uszkodził regulator napięcia? I z tad brak ładowania i co mogło stać sie z samym rozrusznikiem ze przestał kręcić. Z pod maski czuć spalenizne :/

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Co za pacany... wkładali rozrusznik i nawet na krótko go nie sprawdzili czy działa... kabelek to się może każdemu przytrafić. Jak się po takich asach klient trafi to potem ciężko go oswoić .

Do góry Bottom