• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spawarka do lutospawania

Todi1

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Polska
Cześć, jakie macie zdanie i opinie o lutospawaniu karoserii za pomocą Tiga ? Nigdzie nie znalazłem informacji aby ktoś takie coś robił, ale pręty do lutospawania niby są dostępne. Mam Mig Maga, ale bez możliwości lutospawania a jestem na zakupie nowej spawarki i myślę nad dokupieniem Tiga, ale zależy mi też właśnie na lutospawaniu karoserii w samochodach bo chcę sobie wymienić kilka elementów.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Cześć, jakie macie zdanie i opinie o lutospawaniu karoserii za pomocą Tiga ? Nigdzie nie znalazłem informacji aby ktoś takie coś robił, ale pręty do lutospawania niby są dostępne. Mam Mig Maga, ale bez możliwości lutospawania a jestem na zakupie nowej spawarki i myślę nad dokupieniem Tiga, ale zależy mi też właśnie na lutospawaniu karoserii w samochodach bo chcę sobie wymienić kilka elementów.
Tu jest lutospawanie pod koniec shorta
https://youtube.com/shorts/PGqdF21qVQM?feature=share
O to chodzi?

Todi1

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Polska
Tak o to chodzi, ale Pan na filmiku wykonuje prace Migomatem a mi chodzi o lutospawanie tigiem. Głównie chodzi mi o wyginanie blach podczas spawania bo migiem można punktowo spawać bez problemu a tigiem trzeba jednak trochę rozgrzać materiał aby pręt miedziany rozprowadzić i może trochę falować blachy, ale chciałbym się dopytać czy ktoś już takie coś wykonywał.

Do góry Bottom