• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposób na natrętne kuny/łasice ??

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
A ja się zastanawiam czemu nie założy osłony pod silnik ?

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
A ja się zastanawiam czemu nie założy osłony pod silnik ?

Choć bym miał założone dwie osłony pod silnik to i tak znajdzie na tyle małą szczelinę przez którą się przeciśnie.A osłonę pod silnik mam założoną :p

Wróg twojego wroga jest twoim przyjacielem
Czyli Bielik Puchacz Jastrząb.
Ale chyba co ci zostaje to żywopułapka i wywóz gdzieś daleko albo do teściowej,niech gryzonie trzymają się razem.

Też prawda :D ale najpierw to trzeba je połapać a to już nie lada sztuka :p:D

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Kostki do WC załatwiają sprawę. Już nie jednemu klientowi kazałem zamontować. Jeden to nawet wrócił pochwalić się że sąsiad co naj mniej raz w miesiacu kable wymienia a on odkad założył kostki do WC ma święty spokój

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
kota trzeba wsadzic i zobaczyc rano

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
W Lidlu albo Bierdonce kupił hmm... takie cztery kulki zielone i niebieskie w pudełku plastikowym z zawieszką :p
Bez ..aj to 50 kilo, skoro koncerny na takie badania wydają miliony i podstawiają coraz nowsze kary. Tak naukowcy- fachowcy , kunę tylko krótko odstrasza nowy zapach, więc te pierduchy z Lidl- też tak działają.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Zapachy o których mowa działają tylko od 2 do 5 dni a jedynym skutecznym sposobem jest je wyłapanie,auto w garażu lub pies na posesji :p :D i oby się z nimi nie zaprzyjaźnił :)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Różne cuda widywałem pod maskami, przeważają kostki od WC po 3-4szt i pończochy z psią sierścią- wszystko to nie działa. Widziałem również odświeżacz powietrza "Airwick" na baterie :D zdecydowanie kuny wolą benzyniaki, przyciąga je głównie silikon z przewodów WN, ale to zależy też od auta- jednego w ogóle nie dotkną, a inne ma pogryzione wygłuszenia, przewody i węże.
Skutecznego odstraszcza na dłuższą mete nie ma bo kuna się przyzwyczaja, kostka od WC+ spray na kuny jakoś dają .
Wiem, że jest jeszcze coś takiego jak "smród na dziki" do kupienia w Agromie w takich fiolkach aby dziki kukurydzy nie ruszały, ale podobno zapach nie do usunięcia i tak śmierdzi, że ciężko oddychać :D
Ostatnio wymieniałem kable WN i analizowaliśmy ze znajomym miejsca nadgryzień, po głębszej analizie kupa śmiechu- "patrz, tutaj sobie na cewce siadła , to jest wygodnie było, dupa nie spadała, jeszcze od silnika ciepło to całe opierdzieliła, a tu o tu to patrz prawie nie ruszone bo nie było na czym dupy posadzić i jej łapka musiała ciągle spadac to dała se spokój"

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Dokładnie jak piszesz jak przywiozę jakiegoś benzyniaka to na drugi dzień są już pierwsze ślady jej działania natomiast jak diesla to dwa trzy dni i już siedzi i czochra wygłuszenie ściany grodziowej lub wygłuszenie maski :yuck:.
A to o zapachu na dziki nie słyszałem- zapoznam się z tematem.
Dziś rozmawiałem ze znajomym,który mieszka w bloku a bloki w otoczeniu lasu i też mają ten sam problem.On jak twierdzi dolewa do płynu do spryskiwacza denaturatu i jak parkuje auto na noc spryskuje parę razy i jak dotąd kuny dają mu spokój :p.Nie lubią denaturatu ? :D:D:D
Ciekawa na jak długo :)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Dziś rozmawiałem ze znajomym,który mieszka w bloku a bloki w otoczeniu lasu i też mają ten sam problem.On jak twierdzi dolewa do płynu do spryskiwacza denaturatu i jak parkuje auto na noc spryskuje parę razy i jak dotąd kuny dają mu spokój :p.Nie lubią denaturatu ? :D:D:D
Ciekawa na jak długo :)

Bo denaturat to jednak te ponad 80 procent a one chyba nie pijace :D
Gorzej jak sie przyzwyczaja do wysokoprocentowych napojow to moze miec klopoty od obroncow animalsow :D

Do góry Bottom