• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposób na natrętne kuny/łasice ??

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
Pies to kiedys koledze kawał błotnika z nerwów odgryzl jak nie mógł sie dostac pod maske za gryzoniem.

malymaciej

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
Kuny się boją psów, a jak się nie ma czworonoga to wystarczy trzymać pod maską woreczki kunagone. Kosztują kilka zł a zawierają mieszankę sierści, która odstrasza kuny zapachem.

Smuga50

Nowy
Punktów
0
Psia sierść zadziała, gdy pies jest w kojcu lub przy budzie, a nie domowym pupilkiem.
No i oczywiście KONIECZNIE przed aplikacją jakiegokolwiek środka, najpierw dokładnie umyć komorę silnika, podwozie i koła, bo kuny znaczą teren moczem i wracają. Skuteczny jest zużyty i potrzymany w zamknięciu (lekko ukiszony w zamknięciu w temperaturze domowej - tak minimum z tydzień) koci żwirek, który rozsypujemy później np. na żwirze na ścieżkach, na podjeździe, ale przede wszystkim w miejscach gdzie kuny wchodzą na posesję: na podmurówce ogrodzeń, tuż pod nimi. Na komory silnikowe najskuteczniejsze są jednak kostki domestos w owalnym pudełeczku. No i koniecznie mycie komory silnika najpierw.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
Psia sierść zadziała, gdy pies jest w kojcu lub przy budzie, a nie domowym pupilkiem.
No i oczywiście KONIECZNIE przed aplikacją jakiegokolwiek środka, najpierw dokładnie umyć komorę silnika, podwozie i koła, bo kuny znaczą teren moczem i wracają. Skuteczny jest zużyty i potrzymany w zamknięciu (lekko ukiszony w zamknięciu w temperaturze domowej - tak minimum z tydzień) koci żwirek, który rozsypujemy później np. na żwirze na ścieżkach, na podjeździe, ale przede wszystkim w miejscach gdzie kuny wchodzą na posesję: na podmurówce ogrodzeń, tuż pod nimi. Na komory silnikowe najskuteczniejsze są jednak kostki domestos w owalnym pudełeczku. No i koniecznie mycie komory silnika najpierw.
Najlepiej złapac kune i udusic.

nanab

SuperMechanior
Punktów
480
Miasto
Bydgoszcz
Te kostki do kibla to namaczacie co jakiś czas? Bo jak to wyschnie to nic tego nie czuć

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja mam taką kostkę. Trochę dużo żre ale na plac nikt i nic nie wejdzie. Jest jeszcze terierka szybsza od błyskawicy.
Kiedyś jak się cieszyła i latała w koło domu to gość się mnie pytał ile ja mam tych psów. Myślał ,że są dwa takie same a dzidka robiła jedna orbitę w 1 sekunde

Załączniki

• IMG_20230412_105410.jpg
    IMG_20230412_105410.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 8
Do góry Bottom