• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sprzedaż auta [mitsubishi Galant]

subb0

Początkujący
Punktów
0
Hej,
nie jestem pewien czy w dobrym dziale piszę, ale dajcie mi znać:)
mam do sprzedania auto Mitsubishi Galant 2.0 16v z 2000/2001 roku o przebiegu 99100km.
Auto przyjechało w grudniu 2013 do Polski, kupiłem je dla siebie, ale w lutym wylatuję do pracy i auto tam mi się nie przyda.
Poniżej link:
http://tablica.pl/oferta/mitsubishi-galant-perelka-99100-aso-warto-2001-CID5-ID4FBYx.html

Do tej pory w aucie zrobiłem:
- głośniki z przodu, nowa kostka i kable z salonu Mitsubishi, dobry dźwięk.
- oddałem blacharzowi do zamalowania 1 szramę ( długa przez kawałek błotnika i drzwi)
Mogę przesłać zdjęcia jak auto wcześniej wyglądało ( od razu po zdjęciu z lawety, choć było sprawne, ale musiałem je tak odebrać, bo nie miałem możliwości odbioru jego osobiście)
- zmieniłem wykładzinę w bagażniku - ponieważ wcześniej jako auto urzędnicze miało wbudowany sejf
- zakupiłem nowe wycieraczki po wizycie na przeglądzie w ASO.

Co do ASO to jest pełna, oryginalna książka. Wiem,że ludzie mają różne myślenie o tym, ale skoro dodzwoniłem się do jednego z salonów w którym był sprawdzany i wszystko potwierdzili, to musi być oryginalna
W razie pytań pw
Zapraszam

subb0

Początkujący
Punktów
0
Ładniejszego?
jeśli mówisz o dobitym aucie to owszem.
Pamiętaj,że opisany powyżej ma poniżej 100 tys przebieg, za przebieg ok.130- 150 tys z silnikiem 2.0 trzeba wydać ok. 10-11tys. (oczywiście opisuje auta w dobrym stanie, bezwypadkowe i serwisowane)
Silnik 2,5 ( zakładam,że o tym mówisz) z małym przebiegiem kosztuje ponad 15 tys.
Oczywiście są auta i za 3tys zł, ale o takich nie wspominam.

Ps. cena auta jest troszkę niższa niż cena jaką trzeba zapłacić za Galanta z takim przebiegiem w Niemczech;)
http://www.mobile.de/pl/marka/mitsu...n:2000-01,mlx:100000/pg:vipcar/187910416.html

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
kolega niedawno kupił ładnego galanta z takim samym silnikiem i przebiegiem za 7,5 tyś 99 lub 2000 r idealnie utrzymany i zadbany jedyne co to sworzeń wahacza miał luz. A co do galantów w Niemczech to się trochę mylisz bo jak masz dojścia to kupisz takiego za grosze ceny które podają na niemieckich stronach to wielka ściema :) wiem bo kilku moich dobrych znajomych tam mieszka

subb0

Początkujący
Punktów
0
z tymi dojściami to różnie bywa, może się trafić, może nie. Poza tym, możesz mieć pecha i auto za grosze wyjdzie Ciebie dużo więcej, gdy okaże się,że np. naprawy wyniosą brakującą różnicę.
Raz podczas wizyty w autohandlu i rozmowie o sprzedaży auta usłyszałem taki tekst:
" ja takiego galanta w Niemczech to za 800 euro kupiłem"
Tylko zawsze zapomina się o jednej rzeczy, koszt zainwestowany w rejestrację, ubezpieczenie, opłaty itp. to koszt często rzędu 1500-2500zł nie wspominając o transporcie do Polski.

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ja wszystko rozumie i po części się z tym zgadzam , ale ja jako mechanik nie kupił bym przecież dorżniętego galanta żeby póżniej w niego wsadzić dużo kasy , znaczy się bym może kupił takiego do naprawy ale cena musiała by być bardzo atrakcyjna i niska żeby po moim przeliczeniu się opłaciło :)

Do góry Bottom