• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

stojąca sprężarka Klimatyzacji Passat b5

bartek1080

Początkujący
Punktów
0
witam założyłem nowy pasek wymieniłem rolkę na nową
i po włączeniu klimy pompa obróciła się z 4 razy i stanęła tak więc pewnie zatarta
passat b5 1,9TDi 110KM afn

dodam ze auto mam ok roku a nie uruchamiałem jej od kupna co do wymiany
czy ta sprężarka będzie dobra czy taniej i lepiej zregenerować swoją czy do tej z aukcji będę musiał kupić jakieś oleje itp. i co jeszcze wymienić prócz sprężarki

miedziak95

Bywalec
Punktów
1
Miasto
rybnik
kupując sprężarkę na allegro przed montażem trzeba ją zalać odpowiednią ilością oleju gdy oddasz auto za niewielka opłatą powinno wymienić tą sprężarkę z odessanie gazu i nabiciem tak jak trzeba . gdy chcesz to zrobićsam to odessanie gazu i zalanie przed założeniem .

koszt sprężarki to ok. 800 zł

miedziak95

Bywalec
Punktów
1
Miasto
rybnik
regenerowana koło 800 wychodzi zawsze możesz jakiejś używki poszukać z tego co kojarzę to to galaxy sharan i Alhambra ma taką samo ale teraz na 100 % pewny nie jestem musiał bym luknąć na półkę czy czegoś niemam wiem że jakieś z padniętą cewką tam były

podeślij numery jakieś z tej sprężarki jutro zobaczę jak na warsztat wejdę

Ostatnia edycja:

bartek1080

Początkujący
Punktów
0
Ok sprężarka wykrecona i teraz pytanie jak zamowe używaną to jak musze ja zalac olejem i ile oleju w nia i gdzie wlać znalazlem cos takiego

http://allegro.pl/sprezarka-klim-audi-a4-a6-passat-b5-zexel-lancut-i4503169412.html

zastanawiam się po co przepłacać dawać 800-1000 zł jak można mieć zregenerowaną za połowę

dodatkowo pytanie o osuszacz czy taki mi wystarczy
http://allegro.pl/80-b4-cabri0-passat-b5-b5fl-osuszacz-klimatyzacji-i4460240763.html

i czy jego też muszę zalewać jakimś płynem czy po prostu złożyć całość i osoba która będzie nabijać klimę zadba o resztę ??

niestety z klimą nie miałem nigdy do czynienia a aut miałem już dużo dlatego tyle pytań i może dla niektórych śmieszne
i szczerze mam już troszkę dość mechaników którzy naciągają klienta i poprawiania po nich później pół dnia

Ostatnia edycja:

bartek1080

Początkujący
Punktów
0
dysza dławiąca - chodzi o urządzenie zamontowane na aluminiowych rurkach obok akumulatora ( takie dwa wentle)

marcinb.2508

Bywalec
Punktów
14
wewnątrz rurki znajduje się dysza dławiąca. tam w okolicy zdaje się zaworów serwisowych na tłocznej rurce jest złączka, którą musisz rozkręcić i wewnątrz jest dławik.

bartek1080

Początkujący
Punktów
0
ok a gdzie taką dysze kupić lub pod jaką nazwą szukać
sprężarka już czekam na zamontowanie

szukam osoby na warszawie która by złożyła wszystko do kupy tzn sprężarka pasek osuszacz płukanie całego układu nabicie itp. i o jakich kosztach mowa tu na Warszawie u siebie byłem się pytać i krzyknęli mi ok 200 zł

Do góry Bottom