• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sugestie dotyczące forum

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Mi się tam podoba, jak to się mówi, są gusta i guściki, innym będzie się podobać innym nie. Zawsze tak było, jest i będzie.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
To czy komuś się podoba czy nie to jest jedna kwestia. Tak jak @Encore zauważył są gusta i guściki, jednemu będzie się podobać a innemu nie. To jest normalne i przy każdej zmianie w jakiejkolwiek materii życia wiele osób na początku uważa, że zmiany te były zupełnie niepotrzebne ale ja uważam, że trzeba iść z duchem rozwoju.
Natomiast jeżeli wiele użytkowników zacznie zgłaszać problemy z pracą spowodowaną nieczytelnością to będę musiał raz jeszcze usiąść do deski kreślarskiej żeby przyjrzeć się temu problemowi.
Mam nadzieję jednak, że czytelność forum po okresie aklimatyzacji nie będzie problemem ponieważ naprawdę sporo czasu poświęciłem aby forum było przede wszystkim czytelne i spójne.

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Szefie a przycisk oznacz jako przeczytane można by na pulpit?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
A to akurat niespodzianka, ponieważ tworząc ten styl kierowałem się przede wszystkim ergonomią czytania. Nie od dzisiaj wiadomo, że jasny tekst na ciemnym tle jest zdrowszy i mniej męczy oczy niż ciemny tekst na jasnym tle.
Mi osobiście pracując na wcześniejszej wersji forum (jasne tło/ciemny tekst) po dłuższym posiedzeniu potrafiły łzawić oczy oraz czułem ich suchość. Teraz przygotowując i szlifując tę wersje siedzę przy komputerze kilkanaście godzin dziennie przez ostatnie 4 dni i takich problemów u siebie nie zauważyłem.
Po kilku dniach aklimatyzacji chciałbym poznać opinię pozostałych użytkowników w tej kwestii.
Mi właśnie pasuje ciemne tło bo nie męczy oczu

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Dołączam do grona osób którym ten styl totalnie nie leży. Stare forum było git.
Trochę wiary w styl, dajcie trochę czasu. Tak to jest jak codziennie wchodziło się w twoim przypadku przez 3 lata i teraz zmiana mała ;) będzie dobrze.
Automatyczne połączenie postów:

Pewnie rozchodzi mu sie opcja oznacz forum jako przeczytane, tutaj jest Nowe posty> oznacz forum jako przeczytane

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Jeszcze moja sugestia odnośnie szaty graficznej .Otóż wg. czarny pionowy pasek po prawej stronie ekranu na który kierowana jest strzałka aby przesunąć góra/dół jest niezbyt widoczny ,,za bardzo zlewa się z tłem ....chyba byłoby lepiej aby bardziej kontrastował z czarnym tłem .Obecnie jest >>> ciemno -szare na czarnym . Proponuję coś jaśniejszego !

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ogolnie lubie "style nocne". Tylko, ze mam wrazenie, ze niby ciemniej, a jednak bardziej kolorowo.
Odbiegajac od szaty graficznej.
Wolalbym aby po kliknieciu w "nowe" najpierw byly "nowe posty' a nie "nowe tresci"

Mimi2

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Inowrocław
Kwestia przyzwyczajenia. Uważam że czarne tło trochę jakby zamazywało tekst. Trochę małe ikonki trudno w nie trafic. Jeśli tak zostanie będzie trzeba się przyzwyczaić.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Kuźwa chłopak się napracował by coś zmienić od nowego roku a my marudzimy jak baby na targowicy..mi tam jest Dobrze:D

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Kuźwa chłopak się napracował by coś zmienić od nowego roku a my marudzimy jak baby na targowicy..mi tam jest Dobrze:D
dobrze gadasz, zero docenienia pracy, zróbcie lepszą :D zróbcie sami najlepiej we flashu

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no i skoro jest opcja lubię, to powinna być też nie lubię
opcja lubię jest bez sensu bez opcji nie lubię
należało by więc, zlikwidować opcje lubię, lub uruchomić opcję nie lubię

Do góry Bottom