• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sugestie dotyczące forum

makrez12

SuperMechanior
Punktów
12
Miasto
TARNÓW
Panowie, niby forum mechaników ale niestety dużo ludzi czyta i tym samym psujemy sobie rynek, zróbmy działy tylko dla mechaników ( np nip firmy, telefon co kolwiek do weryfikacji)
Ostatnio klient przyjechał do mnie i sie wchwali ze on ma w dUUU lokalnych mechaników bo na NASZYM forum znajduje odpowiedzi.
Na co dzień korzystam z forum dla elektroniów samochodowych tam nie ma tak łatwego dostępu jak tu i to jest bardzo dobre bo nie ma bałaganu są tylko koledzy po fachu

A

autozibi

Panowie, niby forum mechaników ale niestety dużo ludzi czyta i tym samym psujemy sobie rynek, zróbmy działy tylko dla mechaników ( np nip firmy, telefon co kolwiek do weryfikacji)
Ostatnio klient przyjechał do mnie i sie wchwali ze on ma w dUUU lokalnych mechaników bo na NASZYM forum znajduje odpowiedzi.
Na co dzień korzystam z forum dla elektroniów samochodowych tam nie ma tak łatwego dostępu jak tu i to jest bardzo dobre bo nie ma bałaganu są tylko koledzy po fachu

Już dawno poruszałem ten temat . Pisałem aby za dużo informacji nie udzielać , nie zdradzać wszystkich
swoich tajemnic z naszych warsztatów .
Typowy klient i tak jest taki jak każdy szef w robocie - jak dobrze zrobisz robotę to czasami ma dobry humor ,
ale tylko czasami . Ja coś się nie powiedzie to bądźcie pewni , że "gębę" będzie miał wielką !!!

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Też zauważyłem ostatnimi czasy, że dużo ludzi przyjeżdża napakowanych wiedzą jak Pudzian kaszanką i wszystko wiedzących tylko brak czasu i sprzętu. I kiedy zaczyna gadkę, czytałem na forum i pisali, że to trzeba tak i tak zrobić to krew zalewa ale z drugiej strony to my sami jesteśmy sobie winni odpowiadając na pytania takich person o wątpliwej reputacji. Ostatni odniosłem wrażenie, że klient, który chce się umówić na naprawę samochodu gotów jest zrobić fotki z przebiegu naprawy i zamieścić je gdzieś na forum miłośników bo nie mechaników.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
To nie jest Elektroda, nasze forum jest bardziej przyjazne, mamy ponadto zamknięty dział - GWT i tam się pisze patenty i t.p. każdy pisze dobrowolnie, ja osobiście odpowiadam tym którzy zadają mądre pytania, którzy mają pojęcie o tym o czym mówią, a nie mając odpowiednich narzędzi czy umiejętności manualnych i tak jeżdżą do mechanika. Wam też nikt nie broni zdobywać wiedzy i się rozwijać, zawsze można nauczyć się czegoś nowego, poszerzać działalność

A

autozibi

To nie jest Elektroda, nasze forum jest bardziej przyjazne, mamy ponadto zamknięty dział - GWT i tam się pisze patenty i t.p. każdy pisze dobrowolnie, ja osobiście odpowiadam tym którzy zadają mądre pytania, którzy mają pojęcie o tym o czym mówią, a nie mając odpowiednich narzędzi czy umiejętności manualnych i tak jeżdżą do mechanika. Wam też nikt nie broni zdobywać wiedzy i się rozwijać, zawsze można nauczyć się czegoś nowego, poszerzać działalność
Tak , zgadzam się .... I napiszę jeszcze , że na głupie pytania powinno się głupio odpowiadać :D

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
ja mam to <w nosie> :) niech se siedza na forum i kombinuja jak zaoszczedzic :)

Usunięcie wulgaryzmu -Marlena.

AdamMPS

Gaduła
Punktów
10
Miasto
Bielsko Biała
Proponuję utworzenie nowej zakładki o nazwie Zrób to sam, użytkownicy dzielili by się w niej swoimi patentami, przyrządami które wykonali własnoręcznie itp. Jeśli jest już gdzieś taka propozycja to przepraszam, nie czytałem całego tematu.

A

autozibi

Proponuję utworzenie nowej zakładki o nazwie Zrób to sam, użytkownicy dzielili by się w niej swoimi patentami, przyrządami które wykonali własnoręcznie itp. Jeśli jest już gdzieś taka propozycja to przepraszam, nie czytałem całego tematu.
A najlepiej jeszcze samemu naprawić samochody
i samemu się leczyć - każdy po trochu napisze jakie zna leki ,itp ..... :D:D:D

AdamMPS

Gaduła
Punktów
10
Miasto
Bielsko Biała
Gdyby był określony próg np 200 postów lub jakiś czas na forum aby mieć do tego dostęp to moim zdaniem nie było by to takie głupie ;)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
dla mnie GWT to grupa kumatych mechaników tych co mają swoją wiedzę i doświadczenie jeden jest w jednej dziedzinie mocniejszy drugi w innej i mogą się tym w gwt wymienić żeby nie każdy maił do tego dostępu , a płatny dział w gwt to nie bardzo jak dla mnie , bo wolę się dzielić informacjami itp za darmo jak dla mnie lepiej pomagać bezinteresownie niż za pomoc czerpać korzyści materialne wtedy to już nie pomoc

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Chłopaki, nie znajdą tutaj porady to znajdą na innych forach:)

A

autozibi

Chłopaki, nie znajdą tutaj porady to znajdą na innych forach:)

:D:D:D Tak , tak .... szkoda tylko , że co niektórych jeszcze te fora nie uczą używać głowy do myślenia .
I jak takiemu delikwentowi auto nawali tak poważnie i nawet forum nie daje rady ,
to wtedy nisko kłania się mechanikowi i z płaczącym głosem prosi o naprawę auta .... :p:p:p:p
I wierz mi , że wrażenia wtedy są BEZCENNE

A

autozibi

Zibi tak jest w każdej dziedzinie:)

Nie , nie , w każdej niestety nie ma .
Sprawdź np. forum elektroda lub forum cdif zobaczymy ile się do wiesz na jakiś konkretny przypadek .
Każdy laik wyleci tam na kopach . A tutaj już nie którzy po prostu przeginają .
Niedługo to pisząc będziemy naprawiać samochody tylko z czego będziemy żyć ???

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
pisząc nie będziemy im naprawiać aut bo jak by nie było większość nie ma narzędzi i nawet trochę pojęcia jak się do danej naprawy nawet zabrać a co dopiero naprawiać , ostatnio jeden mi powiedział że nie jest mechanikiem ale i tak lepiej wie jak ja i więcej potrafi robić :) po zapytaniu moim dlaczego sam sobie nie zmieni rozrządu powiedział " bo nie umie " dlatego mu powiedziałem że nie mam o czym z nim dyskutować

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
pisząc nie będziemy im naprawiać aut bo jak by nie było większość nie ma narzędzi i nawet trochę pojęcia jak się do danej naprawy nawet zabrać a co dopiero naprawiać , ostatnio jeden mi powiedział że nie jest mechanikiem ale i tak lepiej wie jak ja i więcej potrafi robić :) po zapytaniu moim dlaczego sam sobie nie zmieni rozrządu powiedział " bo nie umie " dlatego mu powiedziałem że nie mam o czym z nim dyskutować
U mnie dyspozytor jest takim typem :)

Do góry Bottom