zukowskijan
Początkujący
Suzuko maruti silnik 0.8 l benzyna
Dostałem autko tesciowej ledwo palący
. Po dolaniu swiezego paliwa , wymianie swiec i kabli, ogolnie "ogarnięciu" zapłonu doszedlem do punktu w ktorym zapalał na ssaniu , ale musial sie rozgrać żeby nie gasnąć.
Moja diagnoza - potrzebna regulacja gaznika. I bylo niezle osiagnąłem lekko za wolne obroty ale silnik nie gasł
Trzeba bylo jeszcze lekko podregulowac i ... zapaliłem papierosa, rozproszylem sie, pomylilem obroty ...
Teraz nie pali w ogole. Mam w gazniku dwie sruby regulacji . Bez spreżynki (przy przepustnicy) i ze spreżynką ( czyli moim zdaniem regulacja mieszanki , dodawanie powietrza)
NIe bijcie jestem informatykiem, dłubie dla przyjemności i w wiekszości wypadków z sukcesem.
Ale teraz od jakich ustawień śrub regulacyjnych zacząc i jak sie poruszac po ich wzajemnych ustawieniach zeby dojsc chociaz do odpalenia. Potem pojade na regulacje do profesjonalisty. Ale musi odpalic ...
a i jeszcze jedno. Nie ma chyba sensu dłubać przy iglicy/plywaku do na tych "za wolnych obrotach" autko jezdzilłkiem sprawnie. Chodzi więc w łaśnie o regulacje wolnych obrotów
Dostałem autko tesciowej ledwo palący
. Po dolaniu swiezego paliwa , wymianie swiec i kabli, ogolnie "ogarnięciu" zapłonu doszedlem do punktu w ktorym zapalał na ssaniu , ale musial sie rozgrać żeby nie gasnąć.Moja diagnoza - potrzebna regulacja gaznika. I bylo niezle osiagnąłem lekko za wolne obroty ale silnik nie gasł
Trzeba bylo jeszcze lekko podregulowac i ... zapaliłem papierosa, rozproszylem sie, pomylilem obroty ...
Teraz nie pali w ogole. Mam w gazniku dwie sruby regulacji . Bez spreżynki (przy przepustnicy) i ze spreżynką ( czyli moim zdaniem regulacja mieszanki , dodawanie powietrza)
NIe bijcie jestem informatykiem, dłubie dla przyjemności i w wiekszości wypadków z sukcesem.
Ale teraz od jakich ustawień śrub regulacyjnych zacząc i jak sie poruszac po ich wzajemnych ustawieniach zeby dojsc chociaz do odpalenia. Potem pojade na regulacje do profesjonalisty. Ale musi odpalic ...

a i jeszcze jedno. Nie ma chyba sensu dłubać przy iglicy/plywaku do na tych "za wolnych obrotach" autko jezdzilłkiem sprawnie. Chodzi więc w łaśnie o regulacje wolnych obrotów
Ostatnia edycja:

- fotka z przed paru lat...