• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sworzeń wahacza montaż Yaris 1

thelog

Początkujący
Punktów
0
Cześć,
Wymieniałem sobie tuleję wahacza ( była pęknięta guma) problem z odkręceniem śrub wahacza to była katorga ale przeszedłem przez to pole minowe. Tuleja wymieniona , wahacz przykręcony ale wciśniecie sworznia w zwrotnice okazuje się nie możliwe. Tak jak by zwrotnica oddaliła się od sworznia o 2 cm i za nic nie jestem w stanie jej nałożyć na sworzeń. Łącznik stabilizatora był odkręcony. Odkręciłem nawet drążek kierowniczy ale dalej jest problem z nałożeniem. Robię to na kobyłkach - dwie strony podniesione , próbowałem opuszczać i podnosić samochód ale odległość między zwrotnicą a sworzeniem nie zmienia się. Tak jak by półośka blokowała
:wallbash:

IMG_2523.jpg

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Toomii nie ładnie się tak wyśmiewać...:) nie widzisz, że tu się odbywa tragedia życiowa...:)

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Się śmiejecie, na yt było tylko pokazane jak rozebrać ... na koniec info instalacja odwrotnie do demontażu i juz jest "klops"

:D Jak żyć ... jak żyć ...

thelog

Początkujący
Punktów
0
Woodoo: Jesteś najbliższy prawdy.
Pozostali : Nie mam brzeszczota ani zamrażalki pod ręką ;)
Automatyczne połączenie postów:

Już sobie poradziłem , dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
IMG_2524.jpg

Ostatnia edycja:

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Był... Ale nie wrócił :p

Punktów
0
Uszanowanko wszystkim!
Mam podobny problem przy wsadzaniu sworznia. Thelog podzielisz się jak wsadziłeś to w zwrotnice?
Dzieki

krys.kj

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Okolice Chęcin
może półośka wysuneła sie ze skrzyni i nie tafiła na swoje miejsce spowrotem dlatego jest problem z dosunieciem zwrotnicy

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Albo przegub trójpalczasty wszedl sobie do gumy :p

Punktów
0
Dzieki wszystkim, tak jak wyżej przegub przy silniku wyskoczył, juz wsadzony i zlozony.
Pozdrawiam

Do góry Bottom