• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szarpanie gazem na zimnym silniku Nubira 1 .6 sedan

kenzo83

Nowy
Punktów
0
Jest to mój drugi wątek,problem leżę tym razem żę gdy przełącza mi sie z beznyny na gaz na nie rozgraznym jeszcze silniku strasznie mi szapie nim na odcinku kilku,kilkunastu metrów aż nabierze odpowiedniej temp.Dodam,że mam sekwencje staga,która się przełącza z beznyny na gaz przy temp.30 stopni Celsjusza.Gdzie leży problem ?Póżniej gdy sie rogrzeje już silnik autko dobrze jedzie tylko na początku...

Licznik

Początkujący
Punktów
1
Po pierwsze powiedz coś wiecej o instalacji. Jakie wtryski, reduktor, kiedy montowana czy były wymieniane filtry. Możesz jeszcze zdjecie z pod maski wrzucić abysmy ocenili czy poprawny jest montaz.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Jest to mój drugi wątek,problem leżę tym razem żę gdy przełącza mi sie z beznyny na gaz na nie rozgraznym jeszcze silniku strasznie mi szapie nim na odcinku kilku,kilkunastu metrów aż nabierze odpowiedniej temp.Dodam,że mam sekwencje staga,która się przełącza z beznyny na gaz przy temp.30 stopni Celsjusza.Gdzie leży problem ?Póżniej gdy sie rogrzeje już silnik autko dobrze jedzie tylko na początku...
Przyczyna to krótkie czasy wtrysków i stąd szarpanie. Jeśli masz valteki to spróbuj wydłużyć czasy wtrysku na 1 i 2 lub wstaw coś porządnego i problem zniknie.

Do góry Bottom