• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szarpanie

Wiercik

Bywalec
Punktów
1
Czy nieszczelność w układzie wydechowym (przy kolektorze) może powodować szarpanie przy dodawaniu gazu?

Wiercik

Bywalec
Punktów
1
Ale pytam, czy takie objawy mają szansę występować z tego powodu, bo auto 'nagle' zaczęło szarpać, a nieszczelność była już dłużej.

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Zależy czy benzyna czy diesel. Przy dieslu to nie ma znaczenia. W przypadku benzyny jak naciśniesz gaz do dechy to nie powinien szarpać nawet jeśli dolot jest nieszczelny.
Spróbuj spryskać silnik plakiem jak zmieni pracę to masz nieszczelność w dolocie.

Wiercik

Bywalec
Punktów
1
Chodzi o benzynę. Przy wciskaniu gazu szarpie niesamowicie, a na komputerze pokazywało jedynie problem z sondą I rzędu (co najprawdopodobniej jest wynikiem nieszczelnego układu wydechowego), aczkolwiek dopiero po czasie, czyli teraz, zaczął mi szarpać silnik, więc chciałem się dowiedzieć, czy może mieć to jakiekolwiek powiązanie, czy szukać gdzie indziej

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
a po co, przecież pytanie zadał precyzyjne.
odpowiedź jest prosta- Tak.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Tak na bezczela to Ty oglądasz wydech a pomagier szmata w rękę i zatyka wydech. Będzie zaraz wiadomo

Wiercik

Bywalec
Punktów
1
Skoro jest taka możliwość, to dziękuję.
Tyle chciałem wiedzieć.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Co pan robił 15 kwietnia 1992 roku o godzinie 17:30?
Siedziałem na kanapie z kalendarzem w ręku i patrzyłem na zegarek.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom