• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

szkoła

Bartosz 121

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kielce
Witam. Panowie co mam robić? Bo złożyłem papiery do technikum pojazdów samochodowych a rozmawiałem z różnymi mechanikami w okolicy i mówią że do technikum sie nie opłaca iść bo nie ma praktyk. Mówią że do zawodówki najlepiej no i później ma sie już zawód i jak sie chce zrobić technika to można robić technikum. No i co ja mam robić czy zostać w tym technikum czy sie przepisać do zawodówki na mechanika czy elektromechanika??

dicappo

SuperMechanior
Punktów
2
Według mnie możesz przepisać się do zawodówki na elektromechanika, ponieważ teraz są bardzo poszukiwani. A teraz na wakacje możesz spróbować sobie poszukać w jakimś warsztacie zatrudnienia jako pomocnik może ktoś będzie chciał Cię przyuczyć.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
rób technikum jeśli będziesz miał dużo samozaparcia to na pewno dużo wyniesiesz ze szkoły oprócz kurzu z kredy na plecach,ja kończyłem technikum jeszcze za dawnych czasów 5-letnie i wiem jedno w 80% na nawet 90% dużo zależy od samego ciebie będziesz chciał to naprawdę będziesz świetnym fachowcem a uczyć będziesz się przez całe życie ja do tej pory potrafię być zaskoczony różnymi faktami

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
Kończ technikum. O wiele więcej wiedzy teoretycznej, która przyda Ci się w przyszłości. Na praktykę masz czas. W wakacje możesz pracować w warsztacie i nabierać praktyki. Dodatkowo masz maturę, która otwiera Ci możliwość pójścia na studia i możliwość dalszego rozwoju:)

Do góry Bottom