• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szukam mechanika samochodów ciężarowych Dąbrowa Górnicza

biesieg

Uczestnik
Punktów
1
Witam
Poszukuję mechanika samochodów ciężarowych. Wymagania:
-Znajomość układów pneumatycznych
-Minimum 10 lat doświadczenia w zawodzie
-Znajomość układów elektrycznych
-Chęci do pracy
- Wiek maksymalnie 40 lat
tel: 883-600-099

biesieg

Uczestnik
Punktów
1
chyba nie sadzi pan ze bede udzielal takich informacji na forum. Prosze o telefon do mnie w tygodniu, umowimy sie na spotkanie i jezeli spelnia pan kryteria to bedziemy negocjowac.

pozdrawiam

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
z 15 zł na rękę za godzinę minimum za dni robocze

donlukasz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Bydgoszcz City
chyba nie sadzi pan ze bede udzielal takich informacji na forum. Prosze o telefon do mnie w tygodniu, umowimy sie na spotkanie i jezeli spelnia pan kryteria to bedziemy negocjowac.

pozdrawiam
Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają ale na pewno ma Pan "widełki" albo "na początek" ,
chyba że "Pińondze to nie wszystko, a wszystko bez piniendzy to ...";)

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
z 15 zł na rękę za godzinę minimum za dni robocze
Przy wymaganiach jakie tu napisano to Nawet gdyby te 15zl byloby netto to raczej zalosna wyplata wychodzi (2500/mc) Tyle to zarabia srednio rozgarniety mechanik przy osobowkach.Bo pelno wartosciowy pracownik nawet przy osobowych za 2500/mc netto troche bedzie krecil nosem.A tutaj praca jest przy ciezarowkach wiec stawka musi byc wieksza.

Ps jako ciekawostke napisze ze gdyby owe 2500 czyli 15zl/h mialo byc brutto to netto jak by nie patrzec wyjdzie 1808zl!!!!. SOOOOORY to ja odpadam nawet wyspac sie bym do takiej pracy nie chodzil bo to strata czasu i pieniedzy.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Toteż mówię że ma być na rękę a o premiach nie wspominam bo to oczywiste

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Wiecie co chłopaki, nie obraźcie się, ale pitolicie jak potłuczeni. ;)
Nie no żarcik taki, :p, ale jak tak patrzę to najwięcej w temacie mają do powiedzenia goście którzy z oczywistych względów (odległość) nie są zainteresowani tym ogłoszeniem. Z tego samego powodu guzik wiecie o tym, ile zarabia mechanik na śląsku. W mojej okolicy, gdybym dał mechanikowi 3,5 tysiąca na rękę, to miałbym gościa który naprawdę zna sie na rzeczy i ogarnął by mi auto w pełni od hydrauliki przez silnik elektrykę do pneumatyki, robiłby 10 godzin dziennie łącznie z sobotami i nawet nie myślałby o tym żeby szukać innej roboty. I mówię tu o pracy przy ciężarówkach.
13-14 zł/h zarabia mechanik w firmie transportowej pracujący 8h dziennie i mający tzw. "pełny etat" na umowie, a słowo "premia", kojarzy mu się z premierem.
Więc jeśli ktoś mi mówi że ma robotę gdzie na dzień dobry, bez sprawdzenia co potrafi dostał 3 tys. to pilnowałbym sobie tej roboty, bo mało jest takich w kraju.

A druga sprawa, może nie wyjeżdżajmy tu artykułami z kodeksu pracy bo wydaje mi się zabawne, że z jednej strony wymagamy od kogoś żeby dawał "uczciwą" ofertę zgodną z przepisami, a z drugiej strony tematy dotyczące "ryżowych" sprzętów diagnostycznych pełne są wpisów, w tym również waszych.
Czyli co dyskryminacja ze względu na wiek jest Be? Ale użytkowanie pirackiego oprogramowania już jest ok?;)
Panowie nie bądźmy hipokrytami.
No chyba że chodzi o to żeby tylko komuś dowalić.

Tak samo nie dziwię się że kolega biesieg nie podaje ile chce dać za tą robotę.
Jak ktoś jest zainteresowany to telefon przecież jest, taki duży problem zadzwonić i zapytać?

Zupełnie jak w transporcie.
Moje Many palą 20 - 25 litrów na setkę, takie same Many innym spalają 17-19, ja jeżdżę za 2 zł z kilometra innym za 2,5 sie nie opłaci. A jak się wejdzie na giełdę Trans to tam dopiero się dzieje; każda propozycja jest dziadowska i taki fenomen, uwaga teraz:
NIKT nie daje dobrych pieniędzy za fracht a jednocześnie WSZYSCY jeżdżą za super wysokie stawki - jak to się dzieje? Tego nie wie nikt.
Ta sama śpiewka z kierowcami; na forum to każdy zarabia 3,5 tys. na rękę, robi 8 godzin i codziennie jest w domu.
U mnie natomiast kierowca bierze mniej, robi więcej i co najciekawsze chwali sobie tą robotę.
I każdemu jednemu na początek mówię: Tyle i tyle mogę dać, jak nie pasuje to nawet nie ciągnijmy rozmowy bo szkoda moich i Twoich nerwów. I na forum nie powiedziałbym ilę daję, bo to jest sprawa między mną a pracownikiem i nie potrzeba mi szarpania nerwów przez takich którzy za dwa tys. to nawet z domu nie wyjdą.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
no tak nie wiem ile zarabia się na śląsku :) wiem natomiast ile zarabia się przy ciężkich sprzętach w okolicy Poznania, ja tam się nie liczę bo pracuję tylko przy naszych firmowych autobusach, nie naprawiamy aut z zewnątrz, także ja na rękę zarobię średnio 2500 zł przy 200 godzinach, robię prawie wszystko oprócz blacharki i lakiernictwa bo do tego zawsze miałem 2 lewe ręce. Przykładowo nieopodal jest firma przewozowa "Kłos" naprawiają w większości ciężarowe MAN-y i naczepy, robiłem tam weekendami ale musiałem przestać z przyczyn osobistych, fakt faktem że to inna bajka niż autobusy i zarabiałem mniej niż inni ale myślę że w pół roku bym się wyrobił i bym zarabiał te 15 zł na rękę plus premia i dodatki za sobotę oczywiście plus dodatek za paliwo dla pracowników dojeżdżających ale tak suma sumarum po pierwsze nie mam zdrowia zeby zapiepszac ani nie mam ochoty znów być młodym uczącym się knyfów ciężarówkowych.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Arni, no to o ile dobrze liczę Twoja stwka to około 12,5 zł/h, oczywiście ty nie robisz na warsztacie usługowym, ale może biesieg też szuka machera na warsztat nie świadczący usług. Piszesz o sąsiedniej firmie przewozowej gdzie po wyrobieniu się zarabiałbyś 15 PLN czyli 168 - średnia miesięczna godzin przy pracy po 8h dziennie czyli 168x15 = 2500 tys. ile tych dodatków i premi bedziesz miał? no choćby 400 stówy w każdym miesiącu, w najlepszym wypadku pracując 8h dziennie zarobisz trójkę i to nie na początek, tylko jak się wykażesz. Oczywiście gdybyś poszedł tam robić to pewnie wyciągnąłbyś pod 3,5 albo lepiej ale tylko dlatego że tam się robi po 10-12 godzin dziennie.

To nawet dobrze, bo już się obawiałem że żyję w jakimś innym kraju, a tu wychodzi na to że tylko w pomorskim jest taki dobrobyt że mechanicy zarabiają po 20 zł/h:p
Nie no nie czepiam się ale tak żeście siedli na tego biesiega.....

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
My tu pitu, pitu, a Ruskie się zbroją :p
Mnie tylko ciekawi to, skąd się bierze średnia krajowa:
http://biznes.newsweek.pl/srednia-k...-polsce-pensja-w-marcu,artykuly,284172,1.html
Za marzec brutto wyliczyli 4 tys. zł ! Skąd ?
Prowadząc swoją działalność, która istnieje już od 17 lat, nie jestem w stanie takich pieniędzy zarobić. Smutna prawda.
Czasem pracownik wyciągnie więcej niż ja i ojciec na czysto...
A utrzymanie warsztatów, remonty, inwestycje, rozwój, opłaty dla tuskowicza.. Na każdym kroku wyciągają szumowiny ręce i nic nie dają w zamian.
Do narzekania, my Polacy, to jesteśmy stworzeni.
A wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
To może wpóśćmy ruskich do Polski, będziemy mieli spowrotem komunę, starsi twierdzą że za komuny było lepiej.

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Nie chce mi się liczyć dokładnie ale 4 tys brutto to jakieś 2,8 - 2,9 na rękę, a to już brzmi trochę bardziej realnie.
Druga sprawa jest taka że jakieś dwadzieścia procent zatrudnionych w naszym kraju to pracownicy tzw. budżetówki którzy generalnie "ciągną" średnią w górę. Oczywiście pielęgniarka nie zarabia 4 tys. brutto ale jeśli weźmiemy pod uwagę że jakiś prezes w spółkach skarbu państwa potrafi wziąść 100 tys. to już ta średnia robi się bardziej realna.
Nie mówiąc już o np. prezesach banków gdzie w 2013 r. średnia pensja prezesa banku osiągnęła 2,9 mln rocznie, :eek:.
http://finanse.wp.pl/kat,1013819,ti...7-tys-zl-dziennie,wid,16494504,wiadomosc.html
Kurcze, po półrocznej pracy to nawet nie wiedziałbym co zrobić z tymi pieniędzmi.
A wiecie z iloma pensjami w okolicach 1500 PLN trzeba to zsumować i podzielić żeby wyszło te cztery tys.? Nawet mi się tego liczyć nie chce, ale podejrzewam że 70 byłoby mało.

A

autozibi

To może wpóśćmy ruskich do Polski, będziemy mieli spowrotem komunę, starsi twierdzą że za komuny było lepiej.
Arni , nie wyolbrzymiaj tematu ..... było lepiej w pewnych kwestiach i w innych było gorzej .
Teraz również tak jest ale niestety znów są skrajności .
Po za tym kiedyś każdy kto chciał pracować to pracował i raczej za rozsądne pieniądze .
Teraz większość z nas narzeka bo do pracy chodzą bo muszą .
Inny temat - gorzej kiedyś było bo nic nie wolno było mówić a za mówienie się w gębę dostawało .
Aktualnie możesz mówić wszystko i wszędzie , oczywiście , że o Polskę chodzi .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Wszystkiego nie można mówić takiego jednego zamknęli za to że mówił że chce wysadzić Tuska i klikę w powietrze

A

autozibi

Wszystkiego nie można mówić takiego jednego zamknęli za to że mówił że chce wysadzić Tuska i klikę w powietrze
Dawniej było gorzej bo zapewne byś miał kolana przetrącone , nerki odbite albo wąchał kwiatki od spodu . Jak pisałem wyżej , było i lepiej i gorzej .

Do góry Bottom