• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

SZUKAM POMOCY OPEL CORSA

Punktów
0
witam serdecznie koleżanki i kolegów mam mały problem z samochodem przy odpalaniu mruga mi kontrolka od pompy paliwa i auto gaśnie po jakiś 3 może 5 sekundach mam tak co najmniej z 5 razy pod rząd potem odpala normalnie wyczytałem że to może być wina silniczka krokowego więc go wymieniłem i nadal to samo więc nie wiem co mam robić bardzo bym prosił o jakąś pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam

S

S-LINE

potrzebujemy wiecej danych o samochodzie rocznik silnik itd...

Punktów
0
silnik jest o pojemności 1,2 sama benzyna nie posiada komputera rocznik auta to 1995 co jeszcze można opisać wcześniej mi się tak nie dziło mam to od pewnego czasu i strasznie mnie to denerwuje i nie wiem co mam w końcu wymieniać wymieniłem silniczek krokowy i to nie to możliwe że tak się dzieje od pompy paliwa ??

S

S-LINE

sprawdz przekaznik pompy paliwa "fioletowy" a komputer masz na bank w 95 roku nie bylo przeciez gaznikowcow

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
mruga ci kontrolka od pompy paliwa???? a która to? jak wygląda?

S

S-LINE

nie dotczyrttalem tego tez faktycznie...ewidentna wina elektronniki auta...pod kompa trzeba podlaczyc

Punktów
0
jest to taki silnik z błyskawicą świeci na kolor pomarańczowy więc nie wiem jak to określić bardziej

Kamil.1993:>

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
znajdź czujnik temperatury i odłącz go :D popsikaj WD40 no i wsadź spowrotem i odpal ze 3 razy auto następnie przygazuj ze 2 razy i powinno chodzić :cool:

Punktów
0
z tego co się dowiedziałem i wyczytałem to posiadam mono wtrysk czy to może być przyczyną tego mono wtrysku że mi gaśnie bardzo proszę o pomoc

rob01

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
niemcy polska
w oplu od zawsze pulsujący check był oznaką immo myślę że nie za każdym razem cewka czyta klucz ale najlepiej podłączyć jakiś diagnometr

BrayanLDZ

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Łódź
WD40 na styki? juz miałem takiego fachowca jednego przy C2 przyjechał z błedami na kalkulatorze wtrysku lepiej zastosuj cos do stykow jesli chcesz czyscic kostki itp ;)

Do góry Bottom