• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Telefon od klienta

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Takie pytanko… Jak radzicie sobie z telefonami od klientów po godzinach pracy?

Ostatnimi czasy nasiliło się bynajmniej u mnie ..”zawracanie gitary”
W czasie pracy daje sobie z tym radę ale telefony o 20 i później wyprowadzają mnie z równowagi
Nie żebym był jakiś bardzo nerwowy , ale kuxxa jak mi wczoraj gość zadzwonił o 22 i pyta ile by kosztowała naprawa klimatyzacji bo on do Chorwacji jedzie i tam może być gorąco i żeby sprawdzić i przeglądnąć bo on już w środę urlop zaczyna itp.

Eksplodowałem, jak by stał pod bramą to bym mu … ,a tak tylko powiedziałem xxx xxx xxx xxx
I bynajmniej nie wiele mi ulżyło…:cool:

Macie takie sytuacje? jak sobie z nimi radzicie ..?
Czy może, ja z wiekiem jakiś bardziej wrażliwy (drażliwy ) się stałem i jakiś Geriavit powinienem łykać?
Czy jednak Facebookowe społeczeństwo zatraciło resztki taktu i smaku ?

Chyba zacznę po robocie łapać pokemony :banghead: dla uspokojenia:D

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Ja mam mały warsztat i takie telefony zdarzają mi się bardzo rzadko i przez to nie są tak denerwujące ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
w opcjach telefonu mam wyłączanie o 19 i uruchamianie o 8 ...

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Kurna dobre, stary jednak jestem szukam, jak by jeszcze działało to dla grupy było by to na pewno rozwiązanie :cool:
dzięki Marku

Ja mam mały warsztat i takie telefony zdarzają mi się bardzo rzadko i przez to nie są tak denerwujące ;)
Pociesza mnie ,że się jednak zdarzają czyli nie zemną jest coś nie tak :p

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2830
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Ja po prostu nie odbieram, czasem jak mam dzień chochlika to odbieram, przepraszam grzecznie i proszę aby chwilkę poczekał na linii po czym odkładam telefon z czekającym klientem i wracam do swoich zajęć.
Generalnie cokolwiek byś nie zrobił to nic na to nie poradzisz, całego świata nie zmienisz, czasami możesz sobie ulżyć i np. pochochlikować ale to tylko dla polepszenia chwilowego samopoczucia.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
telefon na dwie karty sim i po 19 przełączasz się na prywatny numer i problem z głowy ...

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Generalnie cokolwiek byś nie zrobił to nic na to nie poradzisz, całego świata nie zmienisz, czasami możesz sobie ulżyć i np. pochochlikować ale to tylko dla polepszenia chwilowego samopoczucia.
Jest to też jakiś sposób zamiast się wkuxxć odpuścić z uśmiechem .
Ale mi Ojciec mówił, że do kumpla dzwoni się do 20 no chyba ,że wódki chcesz się napić i go zaprosić to do 22:cool:

telefon na dwie karty sim i po 19 przełączasz się na prywatny numer i problem z głowy ...
Marku z dwoma kartami i dwoma telefonami to efekt końcowy jest taki ,że potrzebna była by kolejna a jak szukasz kontaktu to i tak nie jesteś wstanie tego opanować ;)

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Często rozmawiam z klientami podczas pracy i zawsze się śmieję że każdy pretekst jest dobry, żeby nie robić. :) Wieczorem zaś jestem na forum i to jest ważniejsze niż warsztatowa robota i wtedy wyłączam telefon i włączam rano po śniadaniu, czyli o dziewiątej. I od dziewiątej zaczynam to, co niektórzy nazywają pracą i jestem znów do użytku telefonicznego również.:)
Pozdrawiam.

leon 1.8t

SuperMechanior
Punktów
132
Ja mialem lepszego klienta w niedziele zadzwonił o godz.11 i mowi nie pospawalbys mi tlumika dziś bo ja jestem w pracy i samochod stoi ja mu na to chyba cie poj....o i sie rozlaczylem nie maja ludzie wstydu

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Takie pytanko… Jak radzicie sobie z telefonami od klientów po godzinach pracy?

Ostatnimi czasy nasiliło się bynajmniej u mnie ..”zawracanie gitary”
W czasie pracy daje sobie z tym radę ale telefony o 20 i później wyprowadzają mnie z równowagi
Nie żebym był jakiś bardzo nerwowy , ale kuxxa jak mi wczoraj gość zadzwonił o 22 i pyta ile by kosztowała naprawa klimatyzacji bo on do Chorwacji jedzie i tam może być gorąco i żeby sprawdzić i przeglądnąć bo on już w środę urlop zaczyna itp.

Eksplodowałem, jak by stał pod bramą to bym mu … ,a tak tylko powiedziałem xxx xxx xxx xxx
I bynajmniej nie wiele mi ulżyło…:cool:

Macie takie sytuacje? jak sobie z nimi radzicie ..?
Czy może, ja z wiekiem jakiś bardziej wrażliwy (drażliwy ) się stałem i jakiś Geriavit powinienem łykać?
Czy jednak Facebookowe społeczeństwo zatraciło resztki taktu i smaku ?

Chyba zacznę po robocie łapać pokemony :banghead: dla uspokojenia:D
z tymi pokemonami to uważaj, widziałem gościa co mało pod samochód nie wpadł...co za głupota:p

Ja mialem lepszego klienta w niedziele zadzwonił o godz.11 i mowi nie pospawalbys mi tlumika dziś bo ja jestem w pracy i samochod stoi ja mu na to chyba cie poj....o i sie rozlaczylem nie maja ludzie wstydu
dokładnie miałem podobnie, ale skoro ludzie nie mają szacunku dla mnie i mojego czasu prywatnego, to umówiłem się z gościem obok warsztatu za godzinę i nie pojechałem. Nie wiem ile tam czekał, ale jak ktoś ma brak szacunku, to ja też. Dobra metoda sprawdzona, skutkuje...
Czekałem cały tydzień kiedy przyjedzie z pretensjami, pod ręką miałem łyżkę do kół, na szczęście nie przyjechał...

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
A nie możesz Tel. Wyciszyć na wieczór?
Jest to też jakiś sposób zamiast się wkuxxć odpuścić z uśmiechem .
Ale mi Ojciec mówił, że do kumpla dzwoni się do 20 no chyba ,że wódki chcesz się napić i go zaprosić to do 22:cool:

Marku z dwoma kartami i dwoma telefonami to efekt końcowy jest taki ,że potrzebna była by kolejna a jak szukasz kontaktu to i tak nie jesteś wstanie tego opanować ;)

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Ja swoj kiedys wyciszylem i to dopiero byly jaja jak pewna osoba nie mogla sie do mnie dodzwonic - Ty z k..a byles w lozku :D

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
a ja mam w opcjach ustawiony taki monolog:
https://www.youtube.com/watch?v=zjrggho-iwo
zamiast dzwonka,aktywny jest od 19-do 6.00 rano później juz jest normalny sygnał ;)
czasami cyrki wychodzą bo dzwonią na drugi dzień i mówią "aleś pan nerwowy wczoraj był" bez orientu że to fragment bruneta wieczorową porą:p

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
O tym właśnie mowa ,ale największy problem to w tym wypadku nie idiota który zadzwonił, a moje niepotrzebne nerwy przez następną godzinę ;)

A nie możesz Tel. Wyciszyć na wieczór?
Mogę ale gwarantuje ,że rano zapomnę go przywrócić do życia ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja już to mam opanowane :) teraz mam spokój w robocie ale to wyciszanie koma zostało mi z dawnych czasów kiedy mieliśmy stare autobusy

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
opcja wycisz. po 18.00 odbieram tylko numery które mam zapisane, i to nie zawsze. bardzo często zdarza się tak, że rano biorąc telefon do ręki widzę nieodebrane połączenia o godz. 2, 3 czy 5.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
opcja wycisz. po 18.00 odbieram tylko numery które mam zapisane, i to nie zawsze. bardzo często zdarza się tak, że rano biorąc telefon do ręki widzę nieodebrane połączenia o godz. 2, 3 czy 5.
jeżeli to godziny wczesno-poranne...oddzwoniłbym do każdej osoby i umówił się na wizytę po czym wyjął łyżkę do kół i wyklepał bagażnik, dach i maskę...

zawer22

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
wybieramfit.pl
Dlaczego odbierasz po godzinach pracy? ja nie odbieram po godzinach i tyle...
Tzn nie odbieram z obcych numerów, a jesli mam kogoś wpisanego to odbiorę jeśli to znajomy :)

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Wieczorem zaś jestem na forum i to jest ważniejsze niż warsztatowa robota i wtedy wyłączam telefon i włączam rano po śniadaniu, czyli o dziewiątej.
Ja często jestem na forum przez cały dzień :).
Tylko jak wyjeżdżam turystycznie to się nie loguję za to po powrocie sporo czytania... :) (Właśnie wróciłam...:p)

Jest fajna aplikacja Sound Profile, ustalam zarówno głośność dzwonka w wybranych porach dnia tygodnia , całkowite wyciszenie, ignorowanie niezapisanych numerów, opcja wyjątki przy całkowitym wyciszeniu i to sprawdza się idealnie.

Do góry Bottom