• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Telefon. Prywatność po godzinach pracy.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Jest może jakaś aplikacja do podzielenia kontaktów na grupy i blokowanie w określonym czasie połączeń spoza dozwolonych?
Chodzi o to aby po robocie mieć prywatność ...
Sporo tego w sklepie Googla ale te co widzę blokują ale nie grupują ....
Może ktoś korzysta z jakiejś ?

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Powiem Ci, ze najprostszym podejściem w tej sytuacji jest drugi telefon i podanie go znajomym i osobie z Twojej listy. Nie wiem, czy jest taki program ale tez kiedyś przez to przechodziłem, zmiany nr dla klientów jest bez sensu, bo zawsze znajdzie się ktoś kto zadzwoni na ten stary nr . Dlatego masz dwa a tylko jeden jedzie z Toba do domu.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Ja włączam czasami aplikacje autosms i wysyła sama smsy z jakąś tam treścią i mam gdzieś.
Zależy jaki mam humor np.chce to odbieram,nie to aplikacja za mnie zrobi odrobinę roboty a jak ktoś jest przy zdrowym rozumie to ustosunkuje się do treści.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja w Lumii mam blokadę poszczególnych numerów

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
nie każdy telefon ma blokadę ale sa aplikacje,tez sciagalem ostatnio i działa fajnie

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja najzwyczajniej wyłączam dzwonek. Do znajomych oddzwaniam

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ja osobiście korzystam z dwóch telefonów. Jeden prywata drugi warsztatowy... O godz 20 warsztatowy przestaje mieć dźwięki, które włączają się o 10 rano...
Niby klient nasz Pan, ale każdy z nas ma własne życie...
Owszem żyjemy ta praca ale szanujmy się panowie...

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Ja tak jak kiedyś mówiłem, jak ważny klient dzwoni, to odbieram nawet w nocy dzwonie w jedno miejsce, a rano auto czeka przywiezione. Musi się to po prostu kalkulowac, ale drugi telefon jest niezbędny

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Ja po 3 latach odbierania telefonów w soboty, niedziele i święta nie wytrzymałem i zrobiłem sobie drugi, prywatny numer telefonu. Dlaczego nie wytrzymałem? Niedziela. Urodziny. Grill dla rodziny i znajomych. Dzwoni on. Klient. Odbieram. Byle krótko imprezę mam. Zrobi pan mi sprzęgło z zxie? Zrobię. Zadzwoń pan jutro. I się zaczęło... 15 minut nie mogłem się go pozbyć z lini. Poszedłem do piwnicy i powiedziałem, ze zasieg się urywa pogadamy jutro. Uff. Udalo sie. 3h później zaczyna dzwonić telefon. Ja już troszkę dziabnięty bo urodziny wiec olewam. Ale dzwoni raz, drugi, czwarty, ósmy. Myślę cos poważnego. Halo? Czesc to ja! (kto?) Ustawisz mi jutro zbieżność w beemce? Taaa...
Rano pojechałem po nowy telefon i numer dla rodziny.
Czasem się zdąży, ze ktoś z najbliższych się pierdyknie i poda mój nr prywatny klientowi, ale wtedy przy pierwszej rozmowie podaje mu nr "wasztatowy" i bajka, że ten niedługo przestanie być aktywny, a zaraz po rozłączeniu wrzucam go w czarna listę wiec się nie dodzwoni i zostaje tylko warsztowy.
Malo tego. Mam jeszcze taka opcje w prywatnym telefonie, ze jak dzwonie na numer spoza moich kontaktów to leci jako zastrzeżony :)
Rzecz jasna telefon warsztatowy zawsze zostaje po robocie na warsztacie.
Może stracę przez to jakiegoś klienta, ale trudno. Rodzina i wolny czas tez są ważne.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A fajne jest to ze zadzwonią w niedziele ok 20 umówią się a potem nie przyjadą :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Pełnia szczęścia i radości :D Zabić.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A najpierw z 20 min marudzi .... tyle że po pingpongu juz mnie mało co rusza

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Woim przypadku po 6 latach sekretarka do biura i nowy numer w innym przypadku walizy za dzwi

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Jakbym sobie wziął sekretarkę to w domu by czekały na mnie walizy :D :D

iwawoj

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Krosno
robocza.wordpress.com
Mnie bardzo irytują dzwoniące telefony firmowe po godzinach pracy. Staram się je odbierać w miarę możliwości i zdażyło mi się nieraz już usłyszeć: o jak fajnie, że jeszcze pani odebrala, bo wiem ze pracuje pani do 17... No ludzie...

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
własnie mam dylemat ...co zrobić
jeden ?
dwa ?
telefony

nie wyobrażam sobie łażenie po placu z dwoma

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
ja będę dokładał stacjonarke tylko czekam niech mi podepną swiatlowód do warsztatu,powoli wytrenuje sobie spoleczenstwo i będzie troszkę lepiej

Do góry Bottom