• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Terminal płatniczy w telefonie

Jaro boss

Początkujący
Punktów
0
Witam
Ostatnio znalazłem aplikacje na telefon w Sklep Play terminal płatniczy
My Pos Glass i VW Pos
Czy coś takiego nada się do użytku ? Płaci się tam od dokonanej transakcji .
Czy trzeba wynająć terminal płatniczy i płacić hajs za wynajmowanie plus od transakcji

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
335
Miasto
Rakszawa
Wiem tyle, że dziewczynie się raz zdarzyło tak płacić - ona płaciła wirtualną kartą w telefonie za jakieś bibeloty na straganie, a babka miała telefon z NFC i jakoś właśnie po NFC szło połączenie. Jakbym miał z 10 lat mniej, to może jeszcze bym umiał rozgryźć działanie tego rozwiązania :D Ale skoro babcia na ryneczku ogarnęła, to chyba każdy dałby radę.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Wiem tyle, że dziewczynie się raz zdarzyło tak płacić - ona płaciła wirtualną kartą w telefonie za jakieś bibeloty na straganie, a babka miała telefon z NFC i jakoś właśnie po NFC szło połączenie. Jakbym miał z 10 lat mniej, to może jeszcze bym umiał rozgryźć działanie tego rozwiązania :D Ale skoro babcia na ryneczku ogarnęła, to chyba każdy dałby radę.
Ogarnąc to ogarnie ale jw napisał czy cos się płaci? Oczywiście, że tak ale pierwszy rok masz za free potem placisz. Plus chy a 1.5% obrotu za wplate chyba

Jaro boss

Początkujący
Punktów
0
Bo mi główne chodzi o to że mam kasę fiskalną online i ponoć trzeba mieć terminal i to połączony z kasą fiskalna
A ja chciałem na telefon pobrać te całą aplikacje z terminalem i jestem ciekawy czy dało by się radę to połączyć z kasą fiskalną
Bo prowadzę trzy lata wymianę opon i jeszcze ani razu nikt nie zapytał się czy może zapłacić kartą

A mówią że jakieś kary robią za brak terminala czy coś takiego i nwm co zrobić

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
379
Eservice i powiedz, że chcesz terminal anty mandatowy to dostaniesz wielkości smartfona w całości opłacony z programu Polska bezgotówkowa. Po roku tylko jakaś śmieszna prowizja chyba 0.7%. Mam kilku klientów płacących kartą i działa dobrze, pieniądze na koncie za 2-3 dni a w razie kontroli terminal jest

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
379
Ja dziękuję wystawiać przelew na ładne oczy a jak trafi się kontrola i odmówisz to pozamiatane. 0.7% to bardzo mała cena za święty spokój a miałem już kilku dziwnych klientów na głupoty typu wymiana żarówki za 10 zł, opon albo innych tanich szybkich tematów z pytaniem czy można kartą do tego terminy z kosmosu nie straszyły. Połowy więcej nie widziałem. Paragon do ręki, proszę zbliżyć kartę, dziękuję i do widzenia i głowa spokojna bez zawracania gitary fakturami. Gdybym miał płacić abonament to bym się zastanowił a tak to niech sobie leży terminal w pudełku, nie przeszkadza mi

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Eservice i powiedz, że chcesz terminal anty mandatowy to dostaniesz wielkości smartfona w całości opłacony z programu Polska bezgotówkowa. Po roku tylko jakaś śmieszna prowizja chyba 0.7%. Mam kilku klientów płacących kartą i działa dobrze, pieniądze na koncie za 2-3 dni a w razie kontroli terminal jest
Mamy umożliwić 1 płatność inną niż gotówka, nigdzie nie jest napisane że musi to być terminal płatniczy
od dłuższego czasu przyzwyczajają człowieków do płacenia plastikiem tłumacząc że łatwiej, że inne bzdury i dla niektórych jest to nieznaczące 0.7% i może od 10 PLN jest to tylko 7 groszy, ale od 1000 PLN jest to już 7 PLN
I co @Regaciarz powiesz mi że jak teoretycznie w jednym miesiącu trafi się 10 "dziwnych klientów" po 1000 PLN to dla Cienie 70 PLN mniej to jest nic ...
Owsiak też zaczynał od nieznaczących dla wielu nic albo niewiele "żółciaków", nic do niego nie mam bo przy "okazji " pomaga innym geriatriom czy sepsom bo nie wypada zawinąć wszystko dla siebie
Chce tylko pokazać schemat działania banków na przykładzie Owsiaka choć on w przeciwieństwie do banków się dzieli ....

• Lubię to!
Punktów: asz

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
379
Nie mam 10 po 1000zł, mam jedną dwie transakcje za maksymalnie 500zł więc niech stracę 7zł miesięcznie, świat się nie zawali( a mam miesiące w ogóle bez użycia terminala). Ale jednak wolę dostać swoje 99,3% przy oddaniu auta niż potem bujać się z nie zapłaconymi fakturami. Samochody sprzedaję albo gotówka albo przelew natychmiastowy, póki nie mam pieniędzy samochód nie wyjedzie z placu. Faktura na przelew tylko stałym klientom firmowym, pierwsze dwie naprawy tylko gotówka albo karta. I tak najczęściej pieniądze są po terminie dopiero jak zadzwonię i się upomnę.
Nawet jakbym miał tracić 70zł miesięcznie to nadal niska cena za święty spokój. Jak uznam, ze takie kwoty to być albo nie być tego mojego burdelu to zdecydowanie zamknę.
Znam ludzi którzy wzięli taki terminal tylko po to, żeby leżał w szafce nie używany.

mazi0000

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
123
Miasto
Katowice
W skali roku 840zł więc już dużo. Mam terminal , ale wolę jak ludzie płacą gotówką chyba że niskie kwoty. Taki terminal powinien być za darmo lub jednorazowa opłata.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
W skali roku 840zł więc już dużo. Mam terminal , ale wolę jak ludzie płacą gotówką chyba że niskie kwoty. Taki terminal powinien być za darmo lub jednorazowa opłata.
Nawet jak by był za darmo to i tak prowizje dokręcają śrubę, kiedyś brak opłaty za kartę był przy 3 transakcjach a obecnie chyba 6 ...
małymi kroczkami mamy odchodzić od papierowego pieniądza ...
pomyślcie komu zależy na tym najbardziej a odpowiecie sobie kto na tym najwięcej zyska, i podpowiem nie jest to społeczeństwo

Do góry Bottom